تحصیل در ترکیه ۲۰۲۰
- 6 آگوست 2020
در این مطلب قصد داریم در مورد مبحث مهم و پرطرفدار تحصیل در ترکیه و صفر تا صد شرایط آن بحث و گفت و گو کنیم. قصد داریم مباحثی اعم از، شرایط کلی، آزمون SAT، آزمون Yos، آزمون Tomer، ثبت نام آزمون های ترکیه، برگزاری کنکور ترکیه، پذیرش بدون کنکور ترکیه، تحصیل در ترکیه بدون کنکور، هزینه تحصیل در ترکیه، تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی، دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه، دانشگاه های برتر ترکیه بر اساس رتبه بندی QS و … را مورد بررسی قرار دهیم؛ با ما همراه باشید.
تحصیل در ترکیه در سال ۲۰۲۰
در طی سال های اخیر تعداد دانشجویان بین المللی که تحصیل در ترکیه را انتخاب می نمایند هر ساله رو به افزایش هستند. در سال ۲۰۱۹-۲۰۲۰ حدود ۱۵۴ هزار دانشجوی بین المللی از آمریکا گرفته تا چین و سایر نقاط جهان مشغول به تحصیل در ترکیه شده اند.
با توجه به شرایط پاسپورت ترکیه و کشورهای بدون ویزا، ایرانیان برای ورود به ترکیه نیازی به ویزا ندارند؛ البته در قانون جدید ترکیه ایرانیان قادر خواهند بود به مدت ۹۰ روز بدون گرفتن ویزا به کشور ترکیه سفر کنند. ایرانیان در صورتی که قصد داشته باشند بیش از ۹۰ روز در کشور ترکیه بمانند می بایست ویزا دریافت کنند که در این صورت می توانند اقامت توریستی یک ساله ترکیه را دریافت کنند که روشی آسان و کم دردسر می باشد.
ترکیه جزء معاهده بولونیا است. این معاهده بین ۵۶ کشور اروپایی تنظیم شده و به دانشجویان کشورهای عضو این معاهده، امتیازات ویژه ای میدهد و بورسیه ای به حساب میآید که با آن می توان در کشوری دیگر به راحتی تحصیل کرد. همچنین بورسیه اراسموس که تحصیل ۲ ترم در کشور دیگر را برای دانشجویان ترکیه فراهم میکند و یا بورسیه های ریاست جمهوری که در سایت TURKEY BURSLARI ارائه می گردد، از دیگر گزینههایی است که دانشجویان را ترغیب به تحصیل در این کشور میکند.
هزینه پایین زندگی در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی سبب شده که افراد زیادی مهاجرت به ترکیه و زندگی در ترکیه را انتخاب کنند. در واقع دانشجویان می توانند با هزینه ای در حد زندگی در تهران و یا حتی کم تر از تهران به تحصیل در ترکیه بپردازند. دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه بین ۲۰ تا ۲۴ ساعت و یا در صورت توان حتی زمانی از این بیشتر، کار دانشجویی کنند. در مقطع دکترا هم کار در دانشگاه امکان پذیر و درآمدزا است.
هنگام تحصیل در ترکیه علاوه بر اینکه مدارک دانشگاه های این کشور در تمام کشورهای جهان معتبر بوده و قابل ارائه برای مقاطع بالاتر در دیگر دانشگاه ها (اروپا، آمریکا و …) می باشد؛ همچنین امکان اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در کنکور ترکیه نیز وجود دارد که هزینه اسکان و اقامت، شهریه، بیمه درمانی و هزینه های مسافرت را پوشش می دهد.
ترکیه نیز همانند سایر کشورهای جهان دانشگاه هایی که دارای رتبه های برتر و شهرت گسترده ای هستند را در خود جای داده است و برخی از آن ها نیز بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند که در مقاله دانشگاه های برتر ترکیه می توانید در مورد آن ها مطالعه کنید.
علت محبوبیت تحصیل در ترکیه و دانشگاه های این کشور را می توان در ارائه ی خدمات تحصیلی نسبتا ارزان و باکیفیت و نیز پرداخت کمک هزینه های تحصیلی، مسکن، بیمهی درمانی دانست. همچنین این دانشگاه ها به دلیل پرورش برخی از دانشجویان تیزهوش در سراسر جهان نیز شناخته شده اند.
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه برای شهروندان ترک رایگان ولی برای خارجی ها همراه با هزینه است. هزینه تحصیل در ترکیه بسته به نوع دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی متغیر می باشد. دانشگاه های دولتی کم هزینه تر از دانشگاه های خصوصی هستند و بعضی از آن ها مثل دانشگاه استانبول به دانشجویان ممتاز بورسیه تحصیلی نیز پرداخت می کنند.
هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه
در کشور ترکیه و مخصوصا شهرهای استانبول و آنکارا چندین دانشگاه خصوصی و دولتی سطح بالا مثل دانشگاه استانبول، دانشگاه بیلکنت، استانبول تکنیک، دانشگاه باهچه شهیر و … وجود دارند تا شما تحصیلات کارشناسی، کارشناسی ارشد، یا دکتری خود را دنبال کرده و در برخی از بهترین دانشکده های حقوق، تجارت، مدیریت، مهندسی، پزشکی و پیراپزشکی ترکیه به تحصیلتان ادامه دهید. در همین راستا می توانید به مقاله شهریه دانشگاه های استانبول نیز مراجعه کرده و اطلاعات مربوط به شهریه دانشگاه های خصوصی و دولتی استانبول را مطالعه کنید.
برای مثال به عنوان یک دانشجوی مقطع کارشناسی در دانشگاه دولتی هزینه تحصیل کارشناسی در دانشگاه های دولتی ترکیه که زبان تدریس آن ها انگلیسی می باشد به طور متوسط ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در سال است و هزینه تحصیل به زبان ترکی در دانشگاه های دولتی ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار در سال می باشد که از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از رشته ای به رشته دیگر تفاوت دارد.
در مثالی دیگر هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه مثل دانشگاه باهچه شهیر استانبول سالانه در حدود ۲۰ تا ۱۰۰ هزار لیر و هزینه تحصیل در دانشگاه های نیمه خصوصی، سالانه در حدود ۱۰ تا ۴۰ هزار لیر می باشد. البته میزان هزینه های تحصیل بستگی به نوع رشته، مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه دارد.
- هزینه تقریبی تحصیل در ترکیه در مقطع لیسانس حدود ۸ هزار دلار تا حدود ۲۵ هزار دلار در سال است.
- هزینه تقریبی تحصیل در ترکیه در مقطع فوق لیسانس حدود ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار در سال است.
- هزینه تقریبی تحصیل در ترکیه در مقطع دکترا حدود ۴۰ هزار دلار در سال است.
تاکید می کنیم که این هزینه ها به صورت متوسط بوده و شهریه های شهرهای مختلف ترکیه و دانشگاه های مختلف این کشور با توجه به خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه فرق می کنند و بهترین راه مراجعه به وبسایت های رسمی هر دانشگاه و مکاتبه با آن ها در صورت نیاز است.
هزینه تحصیل در مدارس ترکیه
همچنین هزینه تحصیل در مدارس ترکیه نیز در کنار هزینه دانشگاه های ترکیه از اهمیت زیادی برخوردار است. از جمله مدارس معروف در می توان به مدارس ایرانی و فارسی زبان ترکیه در استانبول و آنکارا و مدارس آمریکایی در ترکیه اشاره کرد. در مدارس دولتی تحصیل رایگان و برای مدارس خصوصی و بین المللی ترکیه یا همان کالج های موجود در این شهرها هم بسته به مقطع و مدرسه هزینه ها متفاوت است و از ۱۳ هزار لیر تا بالای ۵۰ هزار لیر می تواند متغیر باشد.
بورسیه تحصیل در ترکیه
اخیرا ترکیه و قبرس به یکی از مقاصد تحصیلی دانشجویان خارجی تبدیل شده اند. انواع رشته ها با سطح آموزشی بالا و هزینه کم در این کشور ارائه میشود و دانشجویان میتوانند برای رشته مورد نظر در دانشگاه مورد علاقه شان درخواست دهند. با توجه به رقابت بسیار بالای دانش آموزان و دانشجویان ترک مخصوصاً برای رشته های مورد علاقه ایرانیان مانند پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی؛ شرکت در آزمون کنکور و رقابت با دانش آموزان ترک برای بسیاری به صرفه نیست.
هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه به نسبت دانشگاه های دولتی این کشور بیشتر است ولی از طرفی به نسبت دیگر دانشگاههای خصوصی اروپا این دانشگاه ها بسیار ارزان قیمت اند. دپارتمان تحصیل ترکیه ۱۱۸ به عنوان طرف قرارداد دانشگاه های خصوصی، بورسیه تحصیلی در ترکیه را با درصد بالا برای متقاضیان فراهم کرده است که به هیچ عنوان از نظر مالی متحمل فشار نشوند.
آسان ترین و کم هزینه ترین راه مهاجرت همیشه مهاجرت تحصیلی بوده است؛ از این رو، تمامی دانشگاه های خصوصی طرف قرارداد دپارتمان تحصیل ترکیه ۱۱۸، دانشگاه های بین المللی هستند که به راحتی بعد از ۱ یا ۲ سال، امکان انتقالی از طریق Erasmus به دانشگاه های اروپا، استرالیا، کانادا و آمریکا را برای دانشجویان فراهم می سازند.
دانشگاه های خصوصی استانبول فرصت خوبی در این زمینه ارائه میکنند تا شما بتوانید با هزینه ای معقول در رشته موردعلاقه تان با بهترین کیفیت تحصیلی امکان پذیر در سطح جهانی، تحصیل کنید. بورسیه های تحصیلی این دانشگاه ها بین ۲۰ الی ۱۰۰٪ هستند و اخذ پذیرش و بورسیه های تحصیلی بین ۲ الی ۴ روز کاری انجام می شود. این بورسیه های تحصیلی برای تمامی رشته های تحصیلی در تمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا، پزشکی، دندان پزشکی و پیراپزشکی اعطا می شود.
دپارتمان تحصیل ترکیه ۱۱۸، صفر تا ۱۰۰ تحصیل شما را تنها طی ۲ روز انجام می دهد. تمامی مدارک تحصیلی طی ۲۴ ساعت ترجمه و به دانشگاه ارائه می شود و طی ۲۴ ساعت آینده پذیرش متقاضیان از دانشگاه مربوطه با بورسیه ی تحصیلی از دانشگاه اخذ می گردد. امکان تحصیل متقاضیان در هر رشته ای هم به زبان ترکی و هم به زبان انگلیسی با بورس تحصیلی وجود دارد. امکان پرداخت اقساطی شهریه های برخی از این دانشگاه ها نیز برای متقاضیان مقدور می باشد. لازم به ذکر است که این دانشگاه ها مورد تایید ایران نیستند اما امکان کار و ادامه ی تحصیل را در ترکیه و سایر کشورهای جهان فراهم می سازند.
شرایط سنی دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه
دانشگاه های ترکیه در دو مرحله اقدام به پذیرش دانشجو میکنند. ابتدا متقاضیان در سایت ثبت نام کرده و مدارک مورد نیاز را پیوست میکنند و در مرحلهی دوم، مصاحبهای به صورت حضوری یا اینترنتی انجام میشود. ثبت نام بورسیه ترکیه از طریق وب سایت www.turkiyeburslari.gov.tr انجام میشود. شما می توانید با مراجعه به این سایت این کار را خودتان انجام دهید. شرایط سنی متقاضیان به شرح زیر است:
متقاضیان کارشناسی باید حداکثر متولد ۱۹۹۷ (۱۳۷۵)، متقاضیان کارشناسی ارشد متولد ۱۹۸۸ (۱۳۶۶)، متقاضیان دکترا متولد ۱۹۸۳ (۱۳۶۱) باشند.
مدارک بورسیه تحصیلی ترکیه
برای دریافت بورس تحصیلی ترکیه، لازم است مدارک فارغ التحصیلی، مدرک زبان و همین طور برگه قبولی خود را ارائه دهید. یکی از موارد بسیار مهم داشتن مدرک زبان است. برای دریافت بورس تحصیلی بعضی از دانشگاههای ترکیه نیاز است مدارک خود را ترجمه کنید، در حالی که برای دانشگاههای دیگر نیازی به این کار نیست. مدارک لازم برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه شامل موارد زیر هستند:
- گواهی مدرک قبولی کنکور در صورت موجود بودن
- گواهی مدرک قبولی کنکور در صورت موجود بودن
- مدرک تحصیلی اخذ شده به همراه تمامی ریز نمرات از مقطع دیپلم تا آخرین مقطع تحصیلی
- توصیه نامههای اساتید دانشگاهی (تنها برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا)
- مدارک بینالمللی موجود [TOFEL – GRE – ILES – GMAT]
- عکس دانشجو به صورت اسکن شده
کنکور ترکیه
همانطور که گفتیم دانشگاه های ترکیه به دو صورت خصوصی و دولتی می باشند. به منظور تحصیل در دانشگاه های دولتی، متقاضی باید در کنکور ترکیه یا همان آزمون یوس (YÖS) یا (SAT) شرکت کند و نمره لازم را کسب نماید. این آزمون در هر دانشگاه به طور جداگانه برگزار می شود.
مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی یا لیسانس کشور ترکیه چهار سال می باشد. هر دانشگاه این آزمون ها (کنکور ترکیه) را بر اساس شرایط خاص خود برگزار می کند. دانشگاه های خصوصی با شرط معدل دیپلم و پیش دانشگاهی و مدرک تسلط به زبان انگلیسی هم پذیرش دانشجو را انجام می دهند؛ هرچند برخی دانشگاه ها بدون نیاز به مدرک زبان نیز اقدام به پذیرش می کنند و این در صورتی امکان پذیر است که دانشجو در دوره های آمادگی زبان شرکت نماید که توسط خود دانشگاه برگزار می شود.
ثبت نام آزمون های ترکیه
به طور کلی دانشگاه های ترکیه بر اساس نمره دو آزمون مهم اقدام به پذیرش دانشجو می کنند، (YÖS) و (SAT).
آزمون یوس (YÖS)
آزمون (YÖS) یا (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) به معنی آزمون ورودی داوطلبان خارجی یا غیر ترک، یکی از آزمون های پذیرش در دانشگاه های ترکیه می باشد. این آزمون برای دو گروه از دانشجویان برگزار می شود:
- برای متقاضیان رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل در ترکیه
- برای متقاضیان دوره های کارشناسی رشته های مهندسی تحصیل در ترکیه
آزمون یوس (YÖS) سالی یکبار در هر دانشگاه ترکیه برگزار می شود و نتیجه آن تا دو سال معتبر است. بیشتر دانشگاه های دولتی ترکیه به طور جداگانه این آزمون را طراحی و برگزار می کنند. آزمون یوس (YÖS) دو بخش دارد که بخش اول آن شامل ۴۵ سوال هوش و ۳۵ سوال ریاضی و مدت زمان پاسخ دهی ۹۰ دقیقه می باشد. بخش دوم این آزمون مربوط به درک نگارش زبان ترکی است که مدت زمان پاسخ دهی ۶۰ دقیقه می باشد. در صورتی که متقاضی فاقد مهارت زبان ترکی باشد، باید در دوره های آمادگی زبان ترکی شرکت کند و مهارت لازم را کسب نماید.
البته ذکر این نکته ضروری است که برخی از دانشگاه های خصوصی به جای بخش دوم سوالات یعنی درک نگارش زبان ترکی، نمره های زبان انگلیسی متقاضی را لحاظ می کنند. در واقع در صورتی که متقاضی در آزمون های معتبر زبان انگلیسی نمره لازم را کسب نماید، پاسخ به سوالات بخش دوم ضروری نمی باشد.
منبع خاصی برای آزمون یوس وجود ندارد اما امروزه کتاب ها و دوره های آموزشی مناسبی در سطح کشور وجود دارد که می توان از آنها برای انجام آموزش های لازم استفاده کرد. اما می توان گفت بهترین منبع برای فراگیری سوالات و نحوه پاسخگویی، استفاده از نمونه سوالات موجود است که در سالهای قبل به عنوان آزمون رسمی YOS از آنها استفاده شده است. این نکته نیز قابل ذکر است که بهترین و با کیفیت ترین سوالات مربوط به دانشگاه های معتبر بخصوص دانشگاه های استانبول است که استفاده از آنها توصیه می شود.
هزینه ممکن است نسبت به هر دانشگاه تغییر کند اما به طور میانگین هزینه شرکت در آزمون یوس در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیر است. به منظور ثبت نام در این آزمون دانشجویان باید به وب سایت ثبت نام برای آزمون (YÖS) به آدرس http://www.osym.gov.tr/ مراجعه فرمایند.
آزمون ست (SAT)
آزمون ست (SAT) یا (Scholastic Assessment Test) به عنوان یکی از آزمون های استاندارد پذیرش در دانشگاه های آمریکا و انگلیس و کانادا و استرالیا و … محسوب می شود. دانشگاه های فنی و انگلیسی زبان ترکیه بر اساس نمره این آزمون دانشجو را پذیرش می کنند. این آزمون مهارت های مهم مانند درک مطلب و توانایی محاسبه ریاضی متقاضی را ارزیابی می کند.
هدف از این آزمون ارزیابی استعداد تحصیلی و اطلاعات عمومی متقاضی می باشد. آزمون سات همانند آزمون GRE هم به صورت عمومی یا General و هم به صورت موضوعی یا Subject می باشد. در واقع هم مهارت ریاضیات دوره دبیرستان و هم مهارت مقاله نویسی موضوعی متقاضی در مدت زمان مشخص را ارزیابی می کند.
این آزمون ۶ بار در سال برگزار می شود و مدت اعتبار نتیجه آن ۵ سال می باشد. سوالات این آزمون شامل چهار بخش است که بخش اول آن به صورت چند گزینه ای و بر اساس درس های شیمی، فیزیک، زمین شناسی، زیست شناسی، روان شناسی، اقتصاد و جامعه شناسی و مدت پاسخ دهی ۶۵ دقیقه می باشد.
سوالات بخش دوم که بخش نگارش و آزمون زبانی می باشد نیز چند گزینه ای و مربوط به درک مطلب زبان انگلیسی است. سوالات بخش سوم مبتنی بر هندسه و آمار و احتمال و ریاضیات و مدت زمان پاسخ دهی ۸۰ دقیقه می باشد. در بخش چهارم سوالات به صورت مهارت های خواندن و تحلیل و نگارش و مدت پاسخ دهی ۵۰ دقیقه است. البته بخش چهارم سوالات در برخی دانشگاه ها اختیاری است.
حداکثر نمره این آزمون ۸۰۰ که میانگین نمره برای ریاضی ۵۱۳، برای نگارش ۴۸۷ و برای درک مطلب ۴۹۷ است. آزمون SAT Subject نوع دیگری از این آزمون است که در ۵ رشته ریاضیات، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیستشناسی، زبانهای خارجی و ادبیات انگلیسی برگزار می شود. این آزمون هر ساله و در ماه های اکتبر، دسامبر، ژانویه، مارس، می و ژوئن ارائه میشوند. برای ثبت نام دانشجویان بایستی به سایت زیر مراجعه نموده و اقدام به ثبت نام نمایند https://www.collegeboard.org/
آزمون تومر چیست (TÖMER)
آزمون تومر به عنوان رسمی ترین آزمون در ترکیه برای سنجش میزان آشنایی با زبان ترکی است. این آزمون توسط دولت ترکیه و با مسئولیت دانشگاه آنکارا ایجاد شده است تا خارجی هایی که قصد ادامه تحصیل و اشتغال در بهترین و پردرآمدترین مشاغل ترکیه را دارند، با کسب نمره قابل قبول در این آزمون و اثبات آشنایی کافی آنها با زبان ترکی، بتوانند وارد دانشگاه ها یا بازار کار ترکیه بشوند.
کلمه تومر (TÖMER) مخفف Türkçe Öğretim Merkezi یا همان مرکز آموزش زبان ترکی است که در دانشکده زبان و ادبیات ترکی دانشگاه آنکارا (Ankara Universitesi) واقع شده است و توسط بخش UTS یا همان آزمون زبان ترکی از راه دور (Uzaktan Türkçe Sınavı) برگزار می شود. البته برای ورود به دانشگاه های انگلیسی ترکیه، آزمون تافل مد نظر خواهد بود و در بیشتر مواقع آزمون تومر مورد نیاز نیست.
افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارند، معمولا برای تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی مخصوصا در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه نیازمند مدرک C1 و برای رشته های مهندسی معمولا نیازمند داشتن مدرک B1 یا B2 هستند. اما عموما برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتری مدرک B2 کافی خواهد بود. همچنین اگر فردی قصد کار در ترکیه را دارد، ممکن است از طرف شرکت مورد نظر موظف به ارائه مدرک آزمون تومر در سطح مورد نظر آن شرکت باشد.
این آزمون دارای ۶ بخش متفاوت شامل A1, A2, B1, B2, C1, C2 است که مجموع این سطوح در ۱۲ مرحله مختلف آموزش داده می شود. کتاب مرجع آزمون تومر نیز سری کتابهای HITIT است که توسط دانشگاه آنکارا تالیف و چاپ می شود. بخش ها و مراحل گذراندن آزمون تومر به شرح زیر است:
- A1: این سطح از مجموعه آموزش تومر نشانگر شامل مفاهیم بسیار ساده با سوالاتی ساده در آزمون است.
- A2: این سطح نشانگر آشنایی داوطلب با مفاهیم اولیه و پایه زبان ترکی است و داوطلب باید بتواند با نوع ادبیات زبان ترکی آشنایی داشته باشد.
- B1: این سطح نشانگر آشنایی متوسط داوطلب با زبان ترکی است. با گذراندن این سطح داوطلب می بایست بتواند مکالمه های روزمره و عادی را انجام دهد.
- B2: در این سطح داوطلب می تواند مکالمات و نوشتارهای موجود در اجتماع را فهمیده و پاسخ دهد. و دارای درک نسبتا خوبی از زبان ترکی است.
- C1: در این سطح داوطلب می بایست آشنایی خوبی با زبان ترکی داشته باشد تا جایی که بتواند مکالمات و نوشتارهای سطح بالای ترکی را فهمیده و پاسخ دهد و نباید مشکل زبانی در امورات خود داشته باشد.
- C2: این سطح بالاترین میزان یادگیری زبان ترکی است به طوری که فرد مورد نظر باید دانشی به اندازه یک شهروند ترک را داشته باشد و حتی در پیچیده ترین حالت های زبانی نیز قادر به پاسخگویی باشد.
داوطلبان با شرکت در دوره های آموزش تومر، چهار مهارت اصلی یعنی مهارت های خواندن (Reading)، نوشتن (Writing)، شنیداری (Listening) و گفتاری (Speaking) را فرا می گیرند. در پایان هر دوره نیز با توجه به آموزشگاهی که در آن در حال گذراندن دوره خود هستند، یا توسط استاد مربوطه و یا با آزمون پایان دوره مجوز آموزش دوره بعدی را به دست می آورند.
با کسب در مجموع نمره ۵۰تا ۵۹، داوطلب موفق به کسب مدرک A1، با کسب نمره ۶۰تا ۶۵ مدرک B1 تعلق خواهد گرفت، با نمره ۶۶تا ۷۰ مدرک B2 و با نمره۷۱تا ۱۰۰ مدرک C1 به داوطلب تعلق خواهد گرفت. همچنین برای کسب مدرک C2 داوطلب نیاز خواهد داشت تا عملکرد فوق العاده ای را از خود در تمام مهارت ها نشان دهد و دانشی به اندازه زبان مادری در زبان ترکی داشته باشد.
شرکت کنندگان در آزمون تومر دارای دو انتخاب برای محل آزمون هستند، یا می توانند در یکی از مراکز اعلام شده از طرف دانشگاه آنکارا در ترکیه این آزمون را انجام دهند یا می توانند در آزمون تومر که هر چند ماه یکبار در تهران برگزار می شود شرکت کنند. لازم به ذکر است تاریخ آزمون ها متفاوت است و بهترین راه پیگیری ثبت نام و محل آزمون، کسب اطلاعات از آموزشگاه های دارای مجوز آموزش دوره های تومر است.
در نتیجه داوطلب می بایست پس از گذراندن دوره ذکر شده در یکی از آموزشگاه ها، با ارائه ۲ قطعه عکس، کپی پاسپورت و یا کپی شناسنامه ترجمه شده به زبان ترکی (در صورت نداشتن پاسپورت) را به محل اعلام شده تحویل بدهد.
قیمت شرکت در آزمون سرتیفیکا ۱۰۰ یورو و آزمون دیپلما نیز ۱۵۰ یورو است.
تحصیل پزشکی در ترکیه
همه ساله بسیاری از ایرانیان و دانشجویان دیگر از سراسر دنیا برای تحصیل پزشکی در ترکیه این کشور را انتخاب می کنند. تحصیل پزشکی در ترکیه از سطح و اعتبار بالایی برخوردار است. تعداد زیادی از دانشگاه های ترکیه دارای رتبه جهانی ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ در سطح بین المللی بوده و اعتبار جهانی دارند. اکثر دانشگاههای ترکیه به دو زبان خارجی غیر از زبان ترکی مانند زبان انگلیسی، فرانسه، آلمانی و یا ایتالیایی تدریس نموده و روش تدریس آنها همانند دانشگاه های آمریکایی و اروپایی است.
دانشجویان جهت تحصیل پزشکی در ترکیه مشکلی نداشته و می توانند دوره های انگلیسی را انتخاب نمایند. دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیلی میتوانند وارد بازار کار کشورهای انگلیسی زبان شده و یا جهت ادامه تحصیل در دانشگاههای انگلیسی زبان اقدام نمایند. کشور ترکیه همانند پلی میان شرق و غرب بوده و دانشجویان خارجی زیادی در آن مشغول به تحصیل هستند از اینرو تعداد دانشجویان خارجی که هر ساله جهت پذیرش در دانشگاههای ترکیه اقدام مینمایند بیش از ۵۰ هزار نفر برآورد می شود.
مدت تحصیل پزشکی در ترکیه ۶ سال است و کلیه دروس و مهارت ها بر اساس دوره ۶ ساله طراحی شده اند و طول مدت تحصیل در تخصص پزشکی در ترکیه ۴ سال است؛ البته این نکته را در نظر بگیرید که این مدت زمان ۶ ساله جدای از دوره های است که برخی متقاضیان باید برای آماده سازی ورود به دانشگاه طی نمایند.
همانطور که میدانید برخی متقاضیان بین المللی و دانشجویان خارجی جهت ورود به رشته پزشکی نیاز به گذراندن دوره یک ساله آمادگی تحصیل در رشته پزشکی دارند. هر سال تحصیلی دو ترم است. ترم اول از سپتامبر شروع در در ژانویه به اتمام رسیده و ترم دوم از ماه فوریه شروع و در ماه ژوئن به پایان می رسد. ترم تابستان از ماه جولای تا سپتامبر بطول میانجامد که البته برای رشته های پزشکی بهدلیل حجم بالای دروس عملا فرصتی برای استفاده از ترم تابستان باقی نمی ماند.
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه
تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه برای تمام رشته ها هزینهای بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان یا شاید هم بیشتر به طور سالیانه و برای نیمه خصوصیها ۶۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان و برای دولتیها بین ۵ میلیون تا ۶۰ الی ۷۰ میلیون تومان درنظر گرفت که تحصیل پزشکی در لیست رشته های گران قیمت این بازه قرار دارند.
توجه کنید که نمی توان هزینه های تحصیل پزشکی در کشورهای مختلف را با یکدیگر مقایسه نمود؛ زیرا هزینه تحصیل در خارج بستگی به عوامل متعددی مانند کشور محل تحصیل، دانشگاه محل تحصیل، سطح و رتبه دانشگاه و سایر عوامل مربوطه دارد.
خوب است بدانید که معمولا دانشگاه های خصوصی مبلغی را به دلار آمریکا به عنوان پیشپرداخت از دانشجویان طلب میکنند که این مبلغ غیر قابل برگشت است. مبلغ فوق هنگام ثبت نام در دانشگاه از هزینه شهریه کسر میگردد. این را در نظر بگیرید که در برخی دانشگاه های خصوصی هزینه پیش پرداخت مذکور از دانشکده ای به دانشکده دیگر متفاوت است؛ لذا ممکن است مبلغ متفاوتی از متقاضی درخواست گردد.
دانشگاههای دولتی به دلیل کیفیت بالای آموزش و هزینه پائین تحصیل دارای متقاضیان زیادی هستند و ورود به این دانشگاه ها سخت و دشوار باشد. چنان چه دارای مدارک ممتاز تحصیلی بوده و همچنین از سطح زبان انگلیسی قابل قبولی برخوردار هستید، میتوانید با گذراندن آزمون ورودی و کسب نمره قبولی وارد یکی از دانشگاه های معتبر بینالمللی ترکیه شوید.
از طرفی چنان چه هزینه تحصیل برای شما مقدور باشد و بتوانید هزینه بیشتری بپردازید، با انتخاب یکی از دانشگاههای خصوصی می توانید سریع تر و بدون نیاز به مدارک سنگین برای رقابت به تحصیل رشته پزشکی در ترکیه بپردازید و کم تر نگران پذیرش و ورودتان باشید و از کیفیت بسیار بالایی هم برخوردار شوید چرا که دانشگاههای خصوصی آزمون ورودی نداشته و اخذ پذیرش آن ها به دشواری دانشگاه های دولتی نیست و تاکید میکنیم که هزینهای حداقل حدود ۱۰ الی ۱۵ هزار آمریکا در سال (شاید هم بیشتر) برای شهریه اش باید در نظر بگیرید.
تحصیل رایگان در ترکیه
یکی از دلایل نرسیدن افراد به هدف خود که تحصیل در دانشگاه های خارجی است هزینهی بالای تحصیل در کشورهای مختلف است. یکی از گزینه های مناسب برای دانشجویان علاقه مند به این موضوع تحصیل رایگان در ترکیه است. دانشگاه های ترکیه از لحاظ سطح علمی دارای موقعیتی استاندارد در دنیا هستند.
اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان بین المللی باعث شده که متقاضیان تحصیل در ترکیه به صورت رایگان افزایش پیدا کنند. هزینه زندگی با توجه به استانداردهای موجود در این کشور برای دانشجویان مناسب است. این مسئله باعث شده است تا این کشور در یک مدت زمان کوتاه به یکی از مقاصد تحصیل رایگان در دنیا تبدیل شود.
تحصیل در مقاطع مختلف در هر کشوری در دنیا هزینه ای را در بردارند و دانشجویان ناگزیر از پرداخت آن هستند. در حال حاضر تحصیل رایگان در بیشتر کشورهای جهان کاهش یافته است و دانشجویان به دنبال راهی برای کاهش این هزینه ها هستند تا بتوانند تحصیل در یک کشور خارجی را تجربه و به پایان برسانند.
از آن جا که هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه تقریبا به کشور ایران نزدیک است. متقاضیان ایرانی می توانند با استفاده از راهکارهای مناسب به تحصیل رایگان در ترکیه دست پیدا کنند. یکی از این راهکارها این است که دانشجو از بورسیه های تحصیلی مختلفی که مخصوص دانشجویان خارجی و بین الملل است بهره مند شود که در بالا توضیح دادیم.
همچنین برای تحصیل رایگان در ترکیه وام هایی نیز در نظر گرفته شده است. علاوه بر آن وجود کارهای دانشجویی که در ازای آن حقوق دریافت می شود، این کارها در مقاطع مختلف دارای دستمزدهای متناسب با هزینهی آن مبلغ هستند.
تحصیل در ترکیه بدون کنکور
دانشگاه های کشور ترکیه از ۳ راه مختلف دانشجویان غیر بومی را جذب می کنند:
- آزمون YÖS
- آزمون SAT
- پذیرش بدون کنکور ترکیه
تحصیل در ترکیه بدون کنکور را می توان به عنوان راحت ترین و مطمئن ترین راه برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه در نظر گرفت. برخی از دانشگاه های دولتی ترکیه و تمامی دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه از این طریق دانشجویان بین المللی را می پذیرند.
اگر شما از طریق آزمون یوس YÖS و یا آزمون ست SAT برای پذیرش بدون کنکور دانشگاه های ترکیه اقدام نمایید ممکن است نمره حد نصاب نمره را کسب نکنید. اما از طریق پذیرش بدون آزمون کاملا به صورت تضمینی پذیرش شما در دانشگاه و رشته مورد نظرتان ثبت خواهد شد و با شروع ترم جدید شما وارد دانشگاه مورد نظرتان خواهید شد.
هزینه های پذیرش بدون کنکور دانشگاه های ترکیه در رشته های مختلف متفاوت است. برای اطلاع از آخرین هزینه های تحصیل در ترکیه می توانید به وبسایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید و از شرایط تحصیل در ترکیه بدون کنکور با خبر شوید.
دانشگاه های خصوصی ترکیه به دلیل این که از دولت هزینه ای برای تعلیم به دانشجویان دریافت نمی کنند باید خودشان هزینه های دانشگاه را تامین نمایند. این هزینه ها می تواند از طریق انجام پروژه های تحقیقاتی، شهریه سالانه دانشجویان و پذیرش دانشجو بدون کنکور در ترکیه با دریافت هزینه باشد. از آنجایی که تمامی دانشگاه های خصوصی ترکیه پذیرش بدون آزمون دارند در ادامه ۱۰ مورد از بهترین دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه را به شما معرفی می کنیم:
- دانشگاه بیلکنت آنکارا
- دانشگاه کوچ استانبول
- دانشگاه سابانجی استانبول
- دانشگاه یدی تپه استانبول
- دانشگاه باهچه شهیر استانبول
- دانشگاه آتیلیم آنکارا
- دانشگاه مدیپول استانبول
- دانشگاه اقتصاد و تکنولوژی TOBB در آنکارا
- دانشگاه آیدین استانبول
- دانشگاه بیلگی استانبول
جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید
- برچسب ها: تحصیل در ترکیه, دانشگاه های ترکیه
اگر نظر و یا تجربه ای در مورد موضوع این مقاله دارید، لطفا با همه به اشتراک بگذارید.