سایت های کاریابی ترکیه
- 12 آگوست 2020
کشور ترکیه جز کشورهای در حال توسعه است. در سال های اخیر از نظر جذب توریست و گردشگر و همچنین از جهت اقتصادی پیشرفت چشم گیری داشته است. این کشور در شمال غرب ایران و دارای حدود هشتاد میلیون نفر جمعیت است. در این مطلب به معرفی مهم ترین و معتبر ترین سایت های کاریابی ترکیه می پردازیم تا با خیالی راحت و آسوده در پی شغل دلخواه خود باشید.
کار در ترکیه
معمولا افراد برای پیدا کردن کار در ترکیه مورد نظر خود، به سایت های کاریابی ترکیه و اداره کار ترکیه سر می زنند و لیست کارهای موجود را بررسی می کنند. در این لیست ها همه مشاغل دیده می شود و برای اتباع خارجی و دانشجویان نیز کارهای پاره وقت یا نیمه وقت به چشم می خورد. این سایت ها بطور مداوم به روز رسانی می شوند و به عبارتی اغلب مشاغل را می توان از طریق جستجوی آنلاین پیدا نمود. راه های دیگری هم جهت یافتن شغل وجود دارد که شامل تبلیغات روزنامه ها بصورت هفتگی و ماهیانه است.
شرایط دریافت اجازه کار در ترکیه به چه شکل است؟
بخش های اصلی اقتصاد ترکیه تولید، کشاورزی و گردشگری است. کشور ترکیه در زمینه ی ایجاد اشتغال و کار از جمله کشورهایی است که بیشترین میزان استخدام را دارد. جهت دریافت اجازه اقامت در ترکیه شما نیازمند به اجازه کار در کشور ترکیه می باشید. برای ورود به کشور ترکیه جهت کار شما نیازمند اخذ ویزا هستید، حال اگر شما ساکن کشوری هستید که نیاز به ویزا ندارید با توجه به موافقتنامه معافیت ویزا بایستی به وب سایت رسمی بررسی وزارت امور خارجه ترکیه رجوع کنید، شما نیاز به یک قرارداد کاری امضا شده از یک شرکت ترکیه ای برای بدست آوردن ویزای کار در رابطه با اجازه ی کار صادر شده دارید.
شخص جهت اخذ اقامت ترکیه نیازمند یافتن کار می باشد. دو راه برای دریافت کار در کشور ترکیه وجود دارد:
- در روش اول اقدام از طریق یک کارفرما که شما را در وزارت کار و امور اجتماعی این کشور تایید کند
- روش دوم اقدام مستقیم از طریق سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه می باشد که این پروسه معمولا ۳۰ روز زمان می برد. می توانید به عنوان مثال به سفارت ایران در آنکارا یا کنسولگری ایران در استانبول مراجعه کنید.
در صورت اجازه برای کار در ترکیه بر طبق قوانین کشور ترکیه، شما با کارفرمای مشخص برای یک حرفه ی خاص در مکان معینی مشغول به کار می شوید. بعد از گذشت یکسال در صورت توافق طرفین این اجازه کار قابل تمدید تا سه سال دیگر می باشد. فرد جهت تمدید اجازه کار در کشور ترکیه بایستی حداقل ۱۵ روز قبل از اتمام مجوز خویش جهت تمدید مجدد آن اقدام نماید.
مدارکی که برای کار در ترکیه لازم است
- پاسپورت دارای اعتبار به اضافه کپی
- ارائه عکس
- مجوز کار به همراه کپی آن
- پرداخت هزینه به همراه رسید آن
- ارائه پیشنهاد یا دعوت نامه از کارفرما
- تکمیل و ارائه درخواست اینترنتی
- ارائه دفترچه ویژه اقامت
- مدرکی دال بر صحت دعوتنامه شما
- ارائه مدرک تحصیلی
- ارائه سند ازدواج در صورت تاهل
شرایط کار در ترکیه چیست؟
یکی از مهم ترین الویت ها برای کار و استخدام در کشور ترکیه، تسلط به زبان ترکی می باشد. اکثر شرکت ها و کارفرمایان ترکی از شما می خواهند که به زبان ترکی استانبولی برای صحبت کردن و ارتباط، تسلط داشته باشید. با یادگیری زبان کارهایی به مراتب بهتر و با حقوق بالاتر کسب می کنید؛ در غیر این صورت به اجبار باید زمان زیادی را در کارهای سخت تر و با دستمزد کمتر شاغل شوید تا زبان ترکی را به مرور زمان بیاموزید .
در ترکیه تقریبا ۴۵ ساعت در هفته کار می کنند. روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷ مشغول به کار هستند. کارمندان معمولا ۱۴ روز در سال قادر به رفتن به تعطیلات با حقوق می باشند و این میزان نسبت به ساعت های کاری فرد افزایش می یابد؛ به این دلیل افراد خارجی بسیاری تمایل به کار در کشور ترکیه را دارند .
- اگر بواسطه تحصیل در ترکیه و اقامت آن در کشور ترکیه زندگی می کنید، حق درخواست ویزای کار ترکیه را نخواهید داشت.
- برای کاریابی تخصصی علاوه بر داشتن زبان ترکی، اقامت توریستی و یا اقامت دانشجویی برای جلب اعتماد کارفرما در مورد اقامت شما ضروری است.
- در میان پردرآمدترین مشاغل ترکیه و مشاغل متعدد معمولا برای مهاجران کار در این کشور با جای خواب در الویت قرار دارد.
ویزای کاری در ترکیه
- ویزای کار موقت یک ساله: مختص کسانی است که قصد شروع کار در ترکیه را دارند.
- ویزای کار دائم: ویژه افرادی است که هشت سال از اقامت و کار مستمرشان در ترکیه می گذرد.
- ویزای مستقل: مختص افرادی که سابقه ۵ سال کار در ترکیه را دارند.
- ویزای کار ویژه: این ویزا تنها به افرادی داده می شود که یا یکی از اجداد آن ها ترک باشد، یا شهروند اتحادیه اروپا باشد، یا ساکن قبرس شمالی باشد، یا پناهجویی باشد که تاییدات اولیه لازم را کسب کرده، یا فردی باشد که از طریق ازدواج با شهروند یا فرد مقیم ترکیه قصد مهاجرت دارد و یا فردی باشد که قصد سرمایه گذاری در بخش فناوری را دارد.
- ویزای کار موقت ویژه: این ویزا مختص به هنرمندان و ورزشکاران می باشد.
- ویزای کار فیروزه ای: ویژه افرادی که دارای تحصیلات عالی و سابقه کاری می باشندو یا کسب و کارشان برای آن کشور مفید و سودآور باشد. در این صورت پس از اخذ ویزای فیروزه ای ابتدا از اقامت ۳ ساله و پس از آن اقامت دائم برخوردار می شوند.
ماوی کارت ترکیه
ماوی کارت ترکیه جهت تسریع و راحتی انجام فعالیت ها و کارهای شهروندان ترکیه که خارج از این کشور هستند به وجود آمد و به آن ها امکان کار در ترکیه را تحت شرایط خاص فراهم می کند. ماوی کارت ترکیه (Mavi Kart) به عنوان سندی است که به افرادی که از زمان تولد شهروند ترکیه هستند و به نوعی از شهروندی خارج شده اند داده می شود. شهروندان ترکیه که از شهروندی خارج شده اند می توانند برای فرزندان خود نیز ماوی کارت ترکیه بگیرند.
ماوی کارت آبی مجوز تأیید شده در سطح اتحادیه اروپا است که به شهروندان غیر ماهر و متخصص ماهر اجازه کار و زندگی در هر کشوری در اتحادیه اروپا را می دهد، به استثنای دانمارک و ایرلند، که مشمول این پیشنهاد نیستند.
در ترکیه، حداقل حقوق ماهیانه چقدر است؟
برای سال ۲۰۲۰ میلادی کمیسیون وزارت کار ترکیه میزان حداقل دستمزد ماهیانه کارگران را ۲ هزار و ۳۲۴ لیره (معادل ۳۱۷دلار آمریکا با ارزش روز) تعیین کرد. وزیر کار و امور اجتماعی ترکیه، با اعلام اینکه تورم سالیانه ۱۲ درصد پیشبینی شده است گفت با افزایش میزان حقوقها به میزان ۱۵/۳ درصد به قول مان وفادار ماندیم که نخواهیم گذاشت کارگران ما در اثر تورم خرد شوند.
دسته بندی های مختلف برای کار در ترکیه
- افرادی که به صورت کارگر ساده و بدون تسلط به زبان خارجی و یا ترکی متقاضی کار در رستوران ها و کارگاه ها و معمولأ با داشتن جای خواب هستند و بدتر اینکه این دسته بعد از مدتی بسیار کوتاه به علت کلاه برداری کارفرما و یا شرایط بد کاری به ایران برمی گردند.
- در این دسته کسانی هستند که جز افراد متخصص و دارای مدرک و باسوادها می باشند که بعد از ارتباط با کارفرما از طریق قانونی به کشور ترکیه آمده اند و با دستمزد بالا مشغول به کار می شوند. مهندسین و دکتراها جز این دسته اند.
- گروه سوم افراد فنی کار هستند که در استخدامی های ترکیه این بخش زیاد به چشم می خورد. کسانی مانند جوشکاران، لوله کشان، بنا، مکانیک و ….
۱۰ مورد از سایت های کاریابی ترکیه
در حال حاضر بیشتر خدمات کاریابی و آگهی های استخدام از طریق اینترنت انجام می شود. سایت های کاریابی ترکیه که در آن ها می توانید انواع آگهی ها، از استخدام راننده گرفته تا منشی و یا تخصصی تری حرفه ها را پیدا کنید به صورت زیر می باشند:
وبسایت eleman.net
وبسایت eleman.net یکی از سایت های کاریابی ترکیه برای کسانی است که بدنبال کارمند هستند. این وبسایت که در حال توسعه می باشد بیشتر، اصناف و کسب و کارهای کوچک را مورد هدف قرار داده است. تامین نیروی کار ساده برای کسب و کارهای کوچک، کارگاهها و اصناف.
وبسایت Kariyerzirvesi.com
وبسایت Kariyerzirvesi یکی دیگر از سایت های کاریابی ترکیه است که انسان ها را به دنیای کسب وکار هدایت می کند. در این سایت، علاوه بر آگهی های کاری، شما میتوانید نظرات افراد متخصص رو هم پیدا کنید. همچنین برای کسانی که برای اولین بار وارد دنیای کسب و کار می شوند مقالات مختلفی در این سایت وجود دارد. بدلیل وسعت موضوعاتی که به آن می پردازند و شلوغی صفحات، زیاد مورد توجه واقع نمی شود.
وبسایت www.iskur.gov.tr
یکی دیگر از معروف ترین سایت های کاریابی ترکیه ایش کور iskur است. کسانی که برای اولین بار دنبال کار می گردند، اولین محلی که به ذهنشان می رسد، ایش کور است. ایش کور به فعالیت خود از طریق اینترنت ادامه می دهد. فقط این سایت که یک سایت دولتی هست، به اندازه رقبای خود فرصت های کاری ارائه نمی دهد. ولی با اینحال هر شهروند ترک جویای کار، مطلقا در این سایت عضو شده است.
وبسایت Linkedin.com/tr
شاید کمتر کسی باشد که لینکداین را نشناسد. لینکداین به عنوان یکی از قدرتمندترین سایت های کاریابی ترکیه و کل جهان شناخته شده است. شبکه های اجتماعی با گذشت هر روز، مشهورتر و محبوبتر می شوند. فیس بوک، توئیتر و سایر شبکه ها، تبدیل به محلی برای اعلام آگهی های شغلی شده است. اگر چشمهایتان را خوب باز کنید، برای شما هر صفحه ی جدید، می تواند یک فرصت شغلی جدید باشد. کوتاه سخن آنکه، قدرت شبکه های اجتماعی رو دست کم نگیرید.
لینکدین در سال ۲۰۰۳ ساخته شده و در طول این ۱۶ سال پیشرفتهای عظیمی به خود دیده است. در حال حاضر تعداد کاربران لینکدین به ۵۹۰ میلیون نفر رسیده است. کاربران لینکدین در بیش از ۲۰۰ کشور جهان حضور دارند و این یعنی به جز چند کشور، لینکدین به تمام کشورها راه پیدا کرده است.
همین موضوع، از قوت و استحکام این شبکه اجتماعی حکایت دارد. دفتر مرکزی این شبکه در کالیفرنیا است و بیش از ۲۰ دفتر فعال در اقصی نقاط جهان دارد. در حال حاضر سایت لینکدین ۲۴ زبان دنیا از جمله عربی، چینی، فرانسوی، ایتالیایی، ژاپنی، ترکی و روسی را پشتیبانی میکند. متاسفانه لینکدین تا به امروز به زبان فارسی در دسترس کاربران ایرانی قرار نگرفته است و به نظر میرسد برنامه ای هم برای این کار ندارد.
لینکداین جایی است که:
- شبکه مهندسان، مدیران و افراد حرفهای در آن حضور دارند
- محلی ایدهآل برای تبادل نظر پیرامون مسائل تجاری است
- شبکه ای برای بهبود کسب و کارها است
- شبکهای ویژه برای کارآفرینان، کارمندان، مدیران، کارشناسان و صاحبان مشاغل و صنایع است
- ازهمه مهمتر مکانی ایدهآل برای نشان دادن تاریخچه فعالیتهای شما و رزومه کاری شما یا شرکت تان است.
لینکداین و اشتغال
برای حضور در این پاتوق بسیار گسترده مجازی، باید یک حساب داشته باشید، همانند دیگر شبکههای اجتماعی. روش ساخت حساب در لینکدین بسیار ساده است: به صفحه اول سایت www.linkedin.com بروید و پس از وارد کردن نام، ایمیل و کلمه عبورتان، بر گزینه join now کلیک کنید. ادامه کار آسان است و گمان نکنم کسی در این دوره زمانه از انجام آن برنیاید، به ویژه افراد حرفهای. پس از ثبت نام در لینکدین می توانید پروفایل کاربریتان را ایجاد کنید و با دیگر اعضا در ارتباط باشید.
اهداف لینکداین
- در شبکه اجتماعی لینکدین شما یک رزومه آنلاین دارید که همیشه و در همه حال در دسترس اعضای سایت بوده و می توانند از تخصص شما آگاه شوند.
- در لینکدین می توانید دوستان، آشنایان، همکاران خود را بیابید و در مورد تخصص کاری و شغل اکنون آنها مطلع شوید.
- شما هر گونه سوالی که داشته باشید میتوانید در گروه ها به اشتراک گذاشته و متخصصین به سوالات شما پاسخ دهند. همچنین می توانید با پاسخ دادن به سوالات دیگران مهارت و تخصص خود را به نمایش گذاشته و خود را به دیگران معرفی نمایید.
- فضایی مناسب برای به نمایش گذاشتن توانایی ها و تخصص های شماست. بسیاری از افرادی که در این سایت عضویت دارند به دنبال افرد مناسب برای شرکت خود می گردند وقتی که با شما آشنا شوند ممکن است فرصت های شغلی بهتری به شما بدهند.
وبسایت www.secretcv.com
وبسایت secretcv.com نیز مورد بعدی در لیست سایت های کاریابی ترکیه است. برای کسانی که بدنبال شغل مطمئن هستند سکرت سی وی، یکی از قدیمی ترین سایت های کاریابی ترکیه در این زمینه می باشد. این سایت به شکل جدی به بحث امنیت و اعتماد بها می دهد و شما می توانید با آرامش خاطر به آگهی دهندگان این سایت اعتماد کنید.
وبسایت www.elemanonline.com.tr
مورد بعدی از سایت های کاریابی ترکیه elemanonline.com.tr است. این سایت در میان پلتفرم هایی است که به دنبال کار و یا کارگر هستند. شما با دیدن تعداد فیلد های کاری مختلف در آن تعجب خواهید کرد. آگهی های کاری در این سایت بروز و زیاد می باشد و شما براحتی می توانید درخواست خود را برای آگهی مورد نیازتان بفرستید.
وبسایت www.xing.com
یکی از سایت های کاریابی ترکیه که براحتی توانسته از شلوغی های شبکه ی اجتماعی استفاده کند xing است. بعد از عضویت در این سایت، شما به جای افزایش فالور، برای کسب و کار خود استراتژی چیده و تلاش می کنید در این زمینه پیشرفت کنید. شما می توانید اعضاء شرکتی که می خواهید کار کنید به لیست دوستان خود اضافه کرده و کاری کنید تا آنها به شما توصیه نامه دهند و سفارش شما را بکنند. شما با این شبکه اجتماعی با کلاس، براحتی به شغل مورد نطر خود دست پیدا خواهید کرد.
وبسایت www.yenibiris.com
برای کسانی که به دنبال شغل جدید هستند یکی از سایت های کاریابی ترکیه که از سایت های قدیمی در این زمینه است yenibiris.com نام دارد . شما می توانید در این سایت، شغل مورد نظر در زمینه ی تخصصی خود را پیدا کنید. بر اساس شهر، بر اساس رشته ی تحصیلی و سایر فیلد ها هم کارفرما هم کارجو می تواند براحتی به آگهی مورد نظر دست پیدا کند.
وبسایت www.kariyer.net
بدون شک معروف ترین سایت کاریابی ترکیه kariyer.net است. این سایت برای کسانی است که می خواهند حرفه ای شوند و یکی از سایت های پرمدعا در زمینه یافتن شغل مورد نظر شماست. این سایت به همان اندازه که از کارجو حمایت می کند، از کارفرما نیز حمایت می کند. در این سایت، شما را برای نوشتن یک سی وی خوب و قوی هدایت می شوید؛ همچنین مصاحبه با افراد معروف، داستان موفقیت هایشان و همچنین رقابت های مختلف رو می توانید در صفحات این سایت پیدا کنید.
جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید
- برچسب ها: سایت های معروف در ترکیه, کسب و کار در ترکیه
1 نظر
دوستم توسط یکی از همین سایتهای کاریابی کار پیدا کرد البته زبانشم خوب بود