Skip to content

کنسولگری ایران در استانبول

کنسولگری ایران در استانبول 13

در این مقاله قصد داریم علاوه بر ارائه‌ اطلاعات دقیق درباره‌ی کنسولگری ایران در استانبول دانستنی‌های عمومی از کنسولگری و سفارت ها، شرح وظایف، اختیارات، تفاوت کنسولگری با سرکنسولگری و … را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. از وظایف کنسولگری ها، آدرس و سایت کنسولگری ایران در استانبول برای شما خواهیم گفت تا اگر شرایطی پیش آمد که نیاز به مراجعه به این مکان را داشتید سوالی ذهن شما را مشغول نکند.

کنسولگری به کجا گفته می ‌شود؟

کنسولگری ‌ها دفاتر نمایندگان سیاسی کشورهای مختلف در کشوری دیگر هستند و معمولا هر کشور یک سفارت، یک کنسولگری و چندین سرکنسولگری در کشور میزبان دارد و دفتر اصلی آن واقع در پایتخت سیاسی، همان سفارت کشور اول است (گاهی همان ساختمان سفارت) و سرکنسولگری‌ها در حقیقت مراکزی هستند که در سایر شهرهای اصلی کشور دوم قرار دارند.

خوب است بدانید خدماتی که دفاتر کنسولگری (Consul) مختلف به مردم کشور خود و یا شهروندان کشوری که در آن اقامت دارند، ارائه می‌دهند با خدماتی که در سفارت ارائه می‌شود، متفاوت است و بیشتر در زمینه‌های تجاری و بیزینس فعالیت می ‌کنند و کارهای سیاسی انجام نمی‌دهند. در ادامه بیشتر به این قضیه خواهیم پرداخت.

کنسولگری ایران در استانبول

شرح وظایف کنسولگری‌ ها به صورت کلی

از مهم‌ترین وظایف کنسولگری‌ها محافظت از منافع شهروندان کشورش است که در خاک کشور میزبان کنسولگری (در این جا منظور ترکیه) حضور دارند، که به طور موقت یا دائم ساکن کشور میزبان (ترکیه) هستند. همچنین صدور و تمدید گذرنامه برای شهروندان کشور خود، صدور ویزا برای خارجی‌ها و دیپلماسی عمومی از دیگر وظایف کنسولگری، مثلا کنسولگری ایران در استانبول است.

با این حال نقش اصلی کنسولگری به طور سنتی ریشه در ترویج تجارت دو کشور دارد و بیشتر روابط آنها با شرکت‌‌های سرمایه گذاری و واردات و صادرات کالا و خدمات چه از داخل به کشور خود و چه خارج از کشور میزبان می ‌باشد.

لازم به ذکر است که دفاتر کنسول مانند سفارتخانه‌ها ممکن است به جمع آوری اطلاعاتی از کشور تعیین شده نیز بپردازند که این مورد خیلی در شرح وظایف کنسول‌ها نیست و تنها با دستور شخص سفیر به کنسولگری خاصی در کشور میزبان اتفاق می‌افتد. برخلاف تصور عامه، بسیاری از کارکنان کنسولگری‌ها ممکن است دیپلمات باشند.

بهتر است بدانید که اگر حمله ای به دفاتر کنسول‌های مختلف یک کشور شود، به منزله حمله به خاک آن کشور است و حق دفاع از خود را به طور تمام و کمال دارد.

تفاوت کنسولگری با سرکنسولگری چیست؟

دفتر نمایندگان کنسولی اگر در پایتخت کشور میزبان باشد به آن کنسولگری و در صورتی که در شهرهای دیگر غیر از پایتخت باشد، سرکنسولگری می گویند؛ البته ممکن است که کنسولگری و سفارت با هم یک ساختمان واحد داشته باشند.

عالی‌ترین مقامی که در کنسولگری فعالیت می‌کند سرکنسول نامیده می‌شود. کشورها برای اعزام ماموران کنسولی باید اسامی آنها را به دولت میزبان ارائه دهند. پس از موافقت دولت میزبان ماموران کنسولی عازم محل ماموریت خود می‌شوند. پس از سركنسول از نظر سلسله مراتب اداری، به ترتیب از بالا به پایین کنسول، کنسول‌یار و نمایندگان کنسولی نامیده می‌شوند.

  سفارت ایران در آنکارا

سرکنسولگری‌ها دارای ‌حوزه ماموریت مشخص در جغرافیای مشخصی می‌باشند. در صورتی که کشور میزبان اجازه بدهد کنسولگری می تواند خدماتی به کشور دیگر (ثالث) هم ارائه کند. مثلا در زمان قطع روابط ایران و بریتانیا، کنسولگری‌های جمهوری اسلامی در کشورهای فرانسه، آلمان و بلژیک خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم بریتانیا ارائه می‌کردند و یا می‌تواند نقش حافظان منافع را ایفا کنند.

حد و مرز اختیارات کنسولگری ‌ها

کنسولگری‌های مختلف یک کشور در تمامی رده‌ها ممکن است از نظر حقوقی خاص برای فعالیت‌های خاص، مانند اسناد محضری ایجاد شوند، به خاطر همین، کارکنان دیپلماتیک با مسئولیت‌های دیگری که دارند ممکن است حق ثبت نامه‌های کنسولی را نیز داشته باشن.

  سفارت ایران در آنکارا

گذشته از موارد مندرج در کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک، تعداد کمی از قوانین رسمی وجود دارد که مشخص می‌کند یک مقام کنسولی چه اختیاراتی دارد و باید چه کاری انجام دهد، برای مثال، در برخی از کشورها، مثلا کنسولگری ایران در ترکیه، مقامات کنسولی ممکن است تنها مسئولیت صدور ویزا را بر عهده داشته باشند و در برخی دیگر ممکن است خدمات کنسولی شامل ارائه کمک به همیهنان، تایید و قانونی کردن اسناد باشد.

با این وجود اختیارات کنسولگری‌های مختلف با توجه به وظیفه و فعالیت اصلی که به آنها از طرف سفارت و دولت کشورشان محول شده، متفاوت است، به عبارتی کنسولگری‌های یک کشور در شهرهای مختلف کشور میزبان دارای اختیارات متفاوت با یکدیگر هستند.

کنسولگری ایران در استانبول 1

تفاوت کنسولگری با سفارت چیست؟

تفاوت کنسولگری با سفارتخانه به عنوان مثال سفارت ایران در آنکارا را در یک خط برای شما خلاصه وار توضیح می دهیم:

سفارتخانه نماینده دیپلماتیک و سیاسی کشور میهمان در خاک کشور میزبان است، یعنی رابط دولت‌ها، اما کنسولگری نماینده امور دیپلملتیک شهروندان کشور میهمان در خاک کشور میزبان می‌باشند.

سفارتخانه‌ها بار سیاسی بیشتری را نسبت به کنسولگری به دوش خود می‌کشند. سفارتخانه‌ دارای وظایف دیپلماتیک دائمی می‌باشند و معمولا در پايتخت كشورها قرار دارند . براي مثال سفارت ترکیه در تهران و سفارت ایران در ترکیه در انکارا می‌باشد، اما در مورد کنسولگری موضوع متفاوت است، کنسولگری ایران در استانبول و کنسولگری ترکیه در ارومیه قرار دارد.

وظایف کنسولگری

لازم به ذکر است، مطالبی که در زیر مطالعه می‌نمایید، چکیده‌ای از سایت کنسولگری ایران در استانبول است.
در بخش ابتدایی اول از تفاوت کنسولگری و سفارتخانه گفتیم و متوجه شدید که اگر یک شهروند عادی در کشور میزبان هستید، تمامی ارتباط شما با کشورتان از طریق کنسولگری باید صورت گیرد. اما در این بخش قصد داریم تا اطلاعات کلی‌تر از شرح وظایف کنسولگری‌ها در اختیار شما قرار دهیم.

وظایف و امور کنسولگری و سرکنسولگری‌ ها

امور کنسولی که برای انجام آن ها می توانید به کنسولگری ایران در استانبول مراجعه کنید به قرار زیر هستند. می توانید با مراجعه به وبسایت کنسولگری ایران در استانبول، بخش امور کنسولی (از اینجا)، از نحوه و شرایط کامل ارائه خدمات کنسولی مختلف به صورت کامل و بر حسب نیازتان باخبر شوید.

  • امور سجلی و صدور شناسنامه
  • امور مربوط به گذرنامه و اقامت ترکیه
  • گذرنامه
  • امور دانشجویی و تحصیل در ترکیه (تاییدیه سامانه تاک)
  • گواهی نامه (تبدیل، تعویض و تمدید)
  • تابعیت و مفاد آن
  • تایید اسناد
  • انواع روادید و شرایط صدور آن
  • ثبت درخواست ‌های ازدواج در ترکیه
  • ثبت طلاق
  • ثبت و صدور گواهی فوت
  • ایرانیان کانادا
  • امور اجتماعی
کنسولگری ایران در استانبول 2

 کنسولگری ایران در استانبول

اگر ایرانی هستید که مدتی را در خاک ترکیه می‌گذرانید، احتمالا پای شما به کنسولگری ایران در استانبول باز خواهد شد. البته امیدواریم این مراجعت‌ها برای طلاق یا فوت نباشد. اما برای مراجعت به ادارات یک سری موارد است که باید آنها را بدانید.

  سفارت ایران در آنکارا

از کنسولگری‌ و سرکنسولگری‌ها، آدرس کنسولگری ایران در استانبول، ساعت کاری کنسولگری ایران در استانبول، شماره تلفن کنسولگری ایران در استانبول و سایت کنسولگری ایران در استانبول، از مواردی است که باید پاسخ آنها را بدانید.

کنسولگری ایران در استانبول 3

آدرس کنسولگری ایران در استانبول

با توجه به توضیحات بالا پس کنسولگری ایران در استانبول در واقع سرکنسولگری ایران در استانبول است؛ اما با توجه عدم شناخت شما بزرگواران به تفاوت سرکنسولگری و کنسولگری (در صورتی که از ابتدا ما را در این مقاله همراهی نکرده باشید)، ما می‌گوییم کنسولگری ایران در استانبول.

  سفارت ایران در آنکارا

آدرس کنسولگری ایران در استانبول به شرح زیر می‌باشد.

کنسولگری ایران در استانبول، خیابان آنکارا واقع شده است که در ادامه آدرس آن روی نقشه نمایان است.

NO. 1/2 ANKARA CAD. CAGALOGLOU ISTANBUL

ساعت کاری کنسولگری ایران در استانبول

مردم با توجه به آمار، به طور متوسط، ۱۵ الی ۹۰ دقیقه زمان در کنسولگری ایران در استانبول برای انجام کارهایشان سپری کرده اند. با توجه به ساعت کاری اعلام شده توسط کنسولگری ایران در استانبول می توانید برای مراجعه به آن جا برنامه ریزی کنید. برنامه ساعت کاری کنسولگری ایران در استانبول به شرح زیر است:

  • شنبه: (تعطیل)
  • یک‌شنبه: (تعطیل)
  • دوشنبه: (۸:۳۰ الی ۵ بعد از ظهر)
  • سه شنبه: (۸:۳۰ الی ۵ بعد از ظهر)
  • چهارشنبه: (۸:۳۰ الی ۵ بعد از ظهر)
  • پنج شنبه: (۸:۳۰ الی ۵ بعد از ظهر)
  • جمعه: (۸:۳۰ الی ۵ بعد از ظهر)
کنسولگری ایران در استانبول 4

شماره تلفن و سایت کنسولگری ایران در استانبول

شماره تماس کنسولگری ایران در استانبول از موارد مهمی است که ایرانیان مقیم استانبول (ترکیه) حتما باید در شماره های ذخیره شده خود داشته باشند. شهروندان ایرانی مقیم ترکیه برای پیگیری امور معمولا به دلیل مسافت زیاد از طریق برقراری تماس با کنسولگری ایران در استانبول؛ پیگیر امور خواهند بود.

شماره تماس با کنسولگری ایران در استانبول

۰۰۹۰۲۱۲۵۱۳۸۲۳۰

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول چه کسی است؟

  • جواد معبودی‌فر

وبسایت کنسولگری ایران در استانبول

کنسولگری ایران در استانبول 5

جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اشتراک گذاری این مطلب

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید:

2 نظر

  1. کنسولگری ایران در استانبول 20

    ببخشید برای اینکه برگه حضانت فرزند تائید وزارت خارجه بشه باید چکار کنیم آیا اسناد رو در استانبول میشود تائید وزارت خارجه کرد یا باید در ایران انجام شود واگر در ایران انجام شود باید چه کنیم کسی و وکیل بگیریم و وکالت نامه بنویسیم.؟؟؟ممنون میشم راهنمایی کنید بنده استانبول هستم و حضانت نامه فرزند من نیاز به تایید وزارت خارجه دارد


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پیش از تماس با ما این موارد را در نظر بگیرید:

  1. با این شماره تنها جهت خرید و اجاره ملک در ترکیه تماس بگیرید. 
  2. امکان پاسخگویی در روزهای یکشنبه وجود ندارد.
  3. لطفا پیغام خود را به صورت متن یا پیام صوتی ارسال نمایید و از تماس صوتی خودداری کنید.
  4. این خانه ممکن است به فروش رفته و یا اجاره داده شده باشد، اما موارد مشابه همواره موجود است.
  5. ما در استانبول اروپایی، شهر آلانیا و آنتالیا فعال هستیم.

دریافت مشاوره حقوقی اختصاصی

در صورتیکه تمایل به دریافت مشاوره حقوقی اختصاصی توسط وکیل مجموعه ما دارید، می توانید از طریق لینک زیر وارد واتساپ شده و وقت مشاوره دریافت نمایید. 

×