Skip to content

ازدواج در ترکیه برای ایرانیان

ازدواج در ترکیه برای ایرانیان 13

چرا ازدواج در ترکیه؟ يكی از مسايل جاری در جامعه امروز به ازدواج ايرانيان مقيم خارج از كشور اختصاص دارد كه همين مساله لزوم ثبت ازدواج هموطنان ایرانی در محل اقامت را پررنگ می‌نمايد.

عمده افرادی که تمایل دارند ازدواج خود را در خارج از ایران ثبت کنند، کسانی هستند که به هر دلیل یکی از زوجین یا هردو نمی توانند، یا نمی خواهند در ایران حضور پیدا کنند، یا به دلیل ویژگی های سند ازدواج ترکیه، که عواملی مانند دین و مذهب ازدواج کنندگان در آن موثر نیست و به دلیل غیر دینی بودن حکومت و دولت در ترکیه مورد قبول کشورهای غربی است، می خواهند پس از عقد ازدواج تحت مقوله پیوستن به همسر، درخواست اقامت از این کشورها نمایند و از این جهت به هنگام ازدواج در ترکیه، زوجین سند ازدواج بین المللی یا ثبت ازدواج در ترکیه دریافت می نمایند.

ازدواج در ترکیه برای ایرانیان 1

مهمترین دلیلی که به خاطر آن اکثرا ثبت ازدواج خارجیان در استانبول انجام می شود این است که استانبول شهری است چند ملیتی و بزرگ و از این جهت ازدواج خارجی ها در آن امری شناخته شده است و مراحل ثبت ازدواج در ترکیه حتی راحت تر از آنکارا انجام می شود و سخت گیری های قانونی که در آنکارا وجود دارد در استانبول نیست.

برای ثبت ازدواج در ترکیه مدتی را که برای دریافت نتیجه آزمایشات پزشکی یا گواهی تجرد یا هر نوع کار اداری صبر می کنید می توانید از جاهای دیدنی استانبول استفاده کنید و خاطره بسیار زیبایی برای شما از گردش و خرید در استانبول باقی بگذارد.

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

ثبت ازدواج در ترکیه

ثبت ازدواج در ترکیه در سال های اخیر نه تنها از سمت ایرانیان، بلکه از سمت اتباع سایر کشورهای دیگر نیز مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. ایرانیان به دلایل مختلفی ثبت ازدواج در ترکیه را انتخاب می کنند یکی از این دلایل می تواند داشتن گواهی ازدواج بین المللی باشد.

ثبت ازدواج در ترکیه نه تنها برای اتباع خارجی بلکه برای افراد بدون تابعیت و پناهنده نیز به راحتی امکان پذیر می باشد. بر اساس قوانین جمهوری ترکیه، افراد در صورت داشتن مدارک لازم توسط ارگان های رسمی به مانند شهرداری ها و توسط مامورین ازدواج، می توانند به صورت رسمی به عقد هم دربیایند.

در ترکیه بر خلاف ایران ازدواج رسمی از طریق مامورین اجرایی شهرداری ها صورت می پذیرد و افرادی که اعتقادات مذهبی دارند در ترکیه علاوه بر ثبت ازدواج در شهرداری ها توسط افراد مذهبی که به اصطلاح در ترکیه امام گفته می شوند می توانند به عقد هم در بیایند که در اصطلاح به آن امام نکاهی اطلاق می شود.

البته از نظر دولت ترکیه عقد امام رسمی نیست و هر نوع ازدواجی غیر از ازدواج از طریق شهرداری ها غیر قانونی محسوب می شود و رسمیت ندارد. پس در ترکیه حتی عقد امام بعد از عقد رسمی می تواند به رسمیت شناخته شود و قانونی باشد.

محدودیت های ازدواج در ترکیه

سن قانونی ازدواج در ترکیه حداقل 18 سال می باشد. در صورتی که فردی زیر 18 سال سن داشته باشد و درصدد ازدواج باشد به هیچ عنوان در هیچ مراکز رسمی اعلامی توسط دولت نمی تواند ازدواج خود را ثبت نماید. ولیکن در بسیاری از موارد افراد و والدین از نکاح امام که همان ازدواج مذهبی می باشد استفاده می کنند که در صورتی که مامورین دولتی متوجه شوند والدی شخص بازداشت می شوند. البته در نظر داشته باشید که استثناء این قانون در مواردی است که شخص توانسته باشد رای دادگاه را اخذ کند که خواهد توانست بر اساس رای دادگاه ازدواج کند.

ازدواج در ترکیه برای ایرانیان 2

در نظر داشته باشید که ترکیه قوانین بسیار سفت و سختی را برای ازدواج کودکان در نظر گرفته است و در این کشور ازدواج زیر 18 سال جرم محسوب می شود و سیستم قضایی ترکیه به شدت با آن برخورد می کند. از سمت دیگر محدودیت های زیر نیز در ترکیه برای افرادی که درصدد ازدواج هستند وجود دارد:

  • در ترکیه افرادی مجاز به ازدواج هستند که ظرفیت و توانایی های ذهنی لازم در خصوص ازدواج را دارا می باشند.
  • ازدواج با محارم و بستگان نزدیک در ترکیه ممنوع می باشد. علاوه بر محارم (دایی، عمو، عمه، خاله و فرزندان آنها) نیز نمی توانند با هم ازدواج کنند.
  • ازدواج فرزند خواندگان با والدین و یا ازدواج والدین با فرزندان همسران قبل
  • در صورتی که فرد قبلا ازدواج کرده باشد حتما باید ازدواج قبلی به اتمام رسیده باشد و طلاق صادر شده باشد.
  • چند همسری در ترکیه نه تنها برای شهروندان این کشور بلکه برای اتباع خارجی و همچنین پناهندگانی که در این کشور نیز زندگی می کنند ممنوع می باشد و جرم محسوب می گردد.
  • برای بانوان در نظر گرفتن محدودیت 300 روزه بعد از طلاق برای ازدواج مجدد در ترکیه وجود دارد مگر این که گزارش پزشکی مبنی بر عدم بارداری ارایه شود که در این صورت خانم ها از این 300 روز معاف خواهند بود.

ازدواج دو تبعه خارجی با تابعیت های متفاوت

در ترکیه هیچ نوع ممنوعیتی برای ازدواج اتباع خارجی به شرط دارا بودن شرایط ازدواج وجود ندارد. و این افراد می توانند از سمت مراجع دارای صلاحیت به عقد هم دربیایند. البته باید به این نکته توجه کنید  به دلیل این که افراد تبعه های کشورهای دیگر هستند می بایستی گواهی های مربوط را از کشور مبداء خود تهیه کنند به مانند گواهی تجرد.

یکی از مزیت های ازدواج در ترکیه این است که افراد علاوه بر دریافت سند ازدواج ترکیه ای می توانند سند ازدواج بین المللی نیز تهیه کنند که در همه جای دنیا مورد قبول واقع می شود.

ازدواج در ترکیه برای ایرانیان 3

ازدواج دو تبعه خارجی با تابعیت های همانند

دو تبعه خارجی با تابعیت یکسان و همانند می توانند در ترکیه ازدواج کنند. البته لازم است تا متقاضیان گواهی ازدواج را از کشور مبداء دریافت نمایند. اما در برخی از موارد به دلیل محدودیت ها خود شخص قادر به تهیه این مدارک نمی باشدکه در این صورت مامورین مسئول ازدواج می توانند از طریق مدیریت کل امور جمعیت و شهروندی اقدام به اخذ آن نمایند. در هر حالت ثابت کردن وضعیت تاهل در زمان ازدواج الزامی می باشد یعنی فرد می بایستی در زمان ازدواج گواهی تجرد داشته باشد.

ازدواج در ترکیه با پناهنده

ثبت ازدواج با افراد پناهنده در ترکیه نیز امکان پذیر می باشد ولیکن کار کمی سخت تر می شود. سند وضعیت تاهل فرد پناهنده در ترکیه، می بایستی از طریق ادارات جمعیتی دریافت شود. در صورتی که فرد در زمان ورود پرونده ای تشکیل نداده باشد، این مورد از طریق مقامات امنیتی تامین می شود.

  ماوی کارت ترکیه

روال کار در این جا تمام نمی شود بلکه شخصی که متقاضی ازدواج در ترکیه می باشد و پناهنده است بعد از اخذ مدرک عدم ممانعت از ازدواج، اول از همه می بایستی این مدرک را به تایید اداره حقوقی استان در فرمانداری رساند و 3 عدد کپی از آن را داشته باشد. بعد از ترجمه گذرنامه توسط مترجم رسمی از طریق دفاتر رسمی و تایید آن می تواند برای ازدواج در ترکیه درخواست دهند. در نظر داشته باشید که در زمان مراجعه اصل گذرنامه را به همراه دو عدد کپی از آن به همراه داشته باشید. البته معاینات پزشکی سلامت برای هر دو زوج الزامی می باشد.

مدارک لازم جهت ثبت ازدواج در ترکیه

در صورتی که قصد ثبت ازدواج در ترکیه را دارید ارایه کردن مدارک زیر به شهرداری الزامی می باشد مثلا برای ازدواج در استانبول باید مدارک زیر را به شهرداری استانبول ارایه دهید:

  • پر کردن فرم درخواست ازدواج ( لازم است که هر دو شخص به صورت مجزا نسبت به پر کردن فرم های ازدواج در ترکیه اقدام نمایند).
  • ارایه گواهی تجرد که نشان می دهد شخص متاهل نیست.
  • برگه سلامت پزشکی که نشان می دهد فرد دچار بیماری که مانع از ازدواج  شود نیست.
  • در صورتی که فرد پناهنده و یا بدون وطن باشد باید مدارکی که نشان دهنده حمایت بین المللی باشد را ارایه نماید.
  • چهار قطعه عکس رنگی تمام رخ
  • داشتن حداقل 18 سال تمام برای متقاضیان در ترکیه

مراحل ثبت ازدواج در ترکیه

۱. مراجعه به کنسولگری کشور متقاضی

در صورتی که هر دو نفر از متقاضیان تابعیت ایرانی داشته باشند در ابتدا لازم است تا برای اخذ گواهی تجرد به کنسولگری ایران در ترکیه مراجعه نمایند و با واریز حدود 9 یورو در شماره حساب اعلامی سفارت ایران در بانک ایش ترکیه نسبت به درخواست دریافت آن اقدام نمایند. برای خانم های ایرانی بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران باید اجازه نامه پدر به کنسولگری ارایه شود ولیکن در صورتی که والد شخص به رحمت خدا رفته باشد حداقل باید گواهی فوت به سفارت ایران در ترکیه ارایه شود.

  گواهینامه رانندگی در ترکیه برای ایرانیان
مدارک لازم جهت درخواست برگه تجرد
  • اصل شناسنامه
  • اصل گذرنامه
  • 4 قطعه عکس (2 قطعه عکس محجبه هم به همراه داشته باشید زیرا سفارت ایران عکس بی حجاب نمی پذیرد)
  • واریز هزینه درخواست گواهی تجرد
برگه تجرد از کجاها تهیه می شوند؟
  • اداره کل امور هویتی ایرانیان در خارج از کشور
  • اداره ثبت احوال محل سکونت متقاضی
  • سفارت جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها

۲. اخذ تاییده از وزارت امور خارجه ترکیه

بعد از دریافت گواهی تجرد از کنسولگری ایران، لازم است که آن را به تایید وزارت امور خارجه ترکیه برسانید. هزینه ای که باید برای این تایید در وزارت امور خارجه ترکیه پرداخت نمایید برای هر درخواست 1 لیر ترکیه می باشد.

۳. انجام آزمایشات پزشکی سلامت

در ترکیه نیز مثل ایران شما ملزم به انجام آزمایشات ژنتیکی و پزشکی می باشید. برای انجام این آزمایشات بهتر است به بیمارستان های دولتی و یا مراکز درمانی خیریه مراجعه کنید زیرا که در مراکز خصوصی هزینه های شما بیشتر خواهد شد. در این مراکز آزمایش خون رایگان می باشد. در صورتی که مراکز خصوصی شما را پذیرش نکرد به مراکز خیریه مراجعه کنید.

البته در صورتی که شما توانسته باشید اقدام به اخذ اقامت ترکیه نمایید، بیمارستان های استانبول و کلا بیمارستان های ترکیه موظف به پذیرش شما می باشند. جواب آزمایش خون یک روز بعد داده می شود و البته که شما می توانید جواب آزمایش کتبی را دریافت و به مراکز اعلامی جهت تایید ببرید.
آزمایش خون برای این اجباری است که مشخص شود شما دارای بیماری های ارثی و یا ژنتیکی که ممکن است با ازدواج با هم به مشکل برخورید، ندارید و فرزندان حاصل از این ازدواج دچار بیماری های ژنتیکی نخواهند شد.

۴. اخذ فرم های ازدواج از شهرداری و تایید در دفاتر رسمی

برای دریافت فرم های اولیه ازدواج، لازم است تا به یکی از شعبات شهرداری در شهر محل اقامت خود مراجعه نمایید. البته برای دریافت این فرم ها از شما ترجمه پاسپورتتان به زبان ترکی خواسته می شود که شما می توانید آن را در دفتر نوتر و یا دفتر اسناد رسمی ترجمه کنید و ارایه دهید. فرم ویژه ازدواج باید در دفاتر رسمی و نوتر تایید شود.

۵. تعیین وقت عقد رسمی

برای انجام عقد رسمی شما می توانید مرکز و سالن های مختلفی را انتخاب نمایید. قیمت این سالن ها می تواند متفاوت باشد. شما می توانید در سالن های موجود در شهرداری عقد نمایید و یا در صورتی که در نظر داشته باشید که نسبت به عقد در سالن های خارج از شهرداری اقدام کنید می بایستی هزینه های مربوط به ایاب و ذهاب عاقد به محل را پرداخت نمایید. جدای از این شما باید هزینه ازدواج خود را پرداخت کنید که برای کمک به درختکاری در ترکیه استفاده می شود.

۶. ثبت عقد خود در ایران

برای ثبت عقد رسمی خود در ایران نیز شما باید مدارک و عقدنامه رسمی ترک خود را به سفارت ایران در ترکیه ببرید و البته برای عقد دینی در سفارت ایران نیز می توانید اقدام کنید.

نکته: در صورتی که یکی از زوجین یا هر دو به زبان ترکی مسلط نباشند حضور مترجم رسمی در زمان عقد الزامی می باشد.

مدارک لازم جهت ازدواج در ترکیه

  • اصل پاسپورت
  • گواهی تجرد اداره كل امور هويتى ايرانيان خارج از كشور
  • اداره ثبت احوال محل سكونت خود
  • كنسولگرى جمهورى اسلامى ايران در كشور ترکیه
  • برگه تجرد: براى افراد ايرانى مقيم در خارج از كشور از كنسولگرى ها راحت ترين مسير است ولى با  توجه به مندرجات شناسنامه گاهى دريافت آن از داخل كشور ضرورت پيدا مى كند و موضوعيت مسئله بستگى به احوال شخصيه افراد دارد.
  • 6 الی 8 قطعه عکس تمام رخ رنگی (با حجاب کامل بودن عکس برای کنسولگری جمهوری اسلامی ایران الزامی است. دسته کم دو عکس با حجاب علاوه بر 4 قطعه عکسی که احیانا برای عقدتان در نظر گرفته اید و ممکن است بی حجاب باشد در نظر داشته باشید. عکس ها حتما باید روی کاغذ مات باشند تا مهر از روی آن پاک نشود).
  • اصل شناسنامه و یا برگه تولد
  • کارت ملی
  • گواهی سلامت
  • رضایت نامه پدر برای خانم های ایرانی که سابقه تاهل قبلی ندارند.
  • طلاق نامه برای افرادی که قبلا طلاق گرفته اند.
  • دو نفر شاهد
  • مترجم رسمی
  • تاییده مدارک از کشور اشخاص و کشور ترکیه
  • ترجمه تمام مدارک به زبان ترکیاگر زن خارجی مسلمان نیست باید برگه تشرف به دین اسلام همراه باشد.

مدارک ناقص چگونه قابل حل است؟

مدارك ناقص و يا مداركى كه طبق خواسته اداره جات تركيه آماده نشده باشد، رد مى شود و بايد آن را طبق خواسته و نكته نظرات اداره جات تركيه مهيا كنيد. ناگفته نماند تركيه كشور قانونمندى است ومجريان دواير فقط در چارچوب مشخص نسبت به پرونده شما اقدام خواهند كرد وهر ادعايى از طرف شخص يا موسسه اى براى حل مشكل شما نمى تواند صحت داشته باشد مگر اينكه رفع نواقص مدارك شما راه حل قانونى داشته باشد.

 مدارک ثبت ازدواج از ايران تهيه مى شود يا تركيه؟

مدارك ازدواج براى عده اى از ايران و عده ديگر از تركيه تهيه مى شود، زيرا شرايط افراد نسبت به هم متفاوت است. البته ياد آورى مى شود اداره جات تركيه  به مداركى كه در داخل تركيه تهيه مى شود بيشتر اعتماد مى كنند ولى بعضا امكان تهيه آن در داخل تركيه مقدور نمى باشد كه در اينصورت مدارك تهيه شده در داخل ايران بايد ازطريق وزارت امورخارجه رديابى شود.

سند بین المللی ازدواج در ترکیه

در طی ده های گذشته به دلیل افزایش ازدواج بین ملیت های مختلف ضرورت سند بین المللی ازدواج مطرح شد. این ضرورت به منظور یکپارچه نمودن سندهای ازدواج صورت پذیرفت. البته در نظر داشته باشید که در سندهای ازدواج بین المللی حساسیتی برای مذهب و دین، نژاد و ملیت افراد در نظر گرفته نمی شود. به همین دلیل این سند دارای اعتبار جهانی می باشد و در بیشتر کشورهای جهان به عنوان سند رسمی پذیرفته می شود.

ازدواج بین المللی برای اتباع ایرانی در ترکیه

اتباع ایرانی که در ترکیه اقدام به ثبت ازدواج و اخذ سند بین المللی ازدواج کردند می توانند بعد از دریافت سند ازدواج خود به سفارت ایران در ترکیه مراجعه نمایند و از قسمت رایزنی فرهنگی کنسولگری ایران در ترکیه نسبت به ثبت نام زوجین در شناسنامه ها اقدام نمایند. در بخش فرهنگی سفارت ایران عقد شرعی نیز انجام می شود.

ازدواج بین المللی در کدام کشورها انجام می شود؟

  • تمام کشورهای اتحادیه اروپا
  • آمریکا
  • استرالیا
  • ترکیه
  • تونس

برگزاری مراسم ازدواج در ترکیه

ترکیه را می توان از جمله کشورهایی دانست که همواره توجه بسیاری از زوجین ایرانی که قصد دارند مراسم عروسی خود را در خارج از ایران و در یک محیط بسیار جذاب و زیبا برگزار کنند به خود جلب کرده است. طبیعت زیبا و دلنشین کشور ترکیه، نزدیکی این کشور به ایران، تالارها و کشتی های بسیار مجلل و … می تواند از علت های توجه ایرانیان باشد. البته توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین دلایل استقبال از برگزاری مراسم عروسی در ترکیه نیاز نداشتن به اخذ ویزا از این کشور برای ایرانیان می باشد. همچنین در نظر داشته باشید که ترکیه در سال 2010 به عنون پایتخت فرهنگی اروپا انتخاب شد.

ازدواج در ترکیه برای ایرانیان 4

هزینه برگزاری مراسم عروسی در ترکیه

به دلیل شرایط فرهنگی ایران بسیاری از زوجین با وجود هزینه های گزاف مراسم عروسی مجبور می شوند به مراسمی در حد متوسط رضایت دهند. این در حالی است که عروس و دامادها می توانند با صرف همان هزینه یک عروسی رویایی در در وسط دریا و در کشتی های مجلل برگزار نمایند.

محل های برگزاری مراسم عروسی در ترکیه

جای جای ترکیه به دلیل داشتن طبیعت زیبا و بی نظیر می تواند مکان مناسبی برای انتخاب محل برگزاری مراسم عروسی در ترکیه باشد. در همه جای ترکیه شما می توانید هتل ها و عمارت های لوکس را برای برگزاری مراسم خود انتخاب نمایید. ولیکن در این بین بسیاری از ایرانی ها ترجیح می دهند برای مراسم خود شهرهای استانبول و آنتالیا را انتخاب نمایند.

ازدواج در ترکیه برای ایرانیان 5

در اغلب کشورها یکی از راه‌های دریافت اقامت ازدواج با شهروند همان کشور است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را از چگونگی ازدواج در ترکیه و قوانین این کشور در این مورد مطالعه کنیم.

چگونه می‌توان از طریق ازدواج در ترکیه شهروندی گرفت؟

یکی از راه‌های گرفتن اقامت دائم ترکیه، ازدواج است. البته اگر قصد اقامت در ترکیه را دارید بهتر است از این روش به‌عنوان ترفند مهاجرتی استفاده نکنید. زیرا دولت ترکیه تمامی بررسی‌های لازمه را انجام می‌دهد تا مطمئن شود که ازدواج شما صوری نیست و علاوه بر این پروسه دریافت شهروندی نیز مدت زیادی به طول می‌انجامد. پس بهتر است که از سایر روش‌ها برای اخذ اقامت ترکیه استفاده کنید.

شرایط و نکاتی که باید برای گرفتن شهروندی ترکیه از طریق ازدواج در ترکیه بدانید:

نخست اینکه یکی از طرفین ازدواج در ترکیه باید دارای ملیت ترکیه باشد. ازدواج با پناهندگان و مهاجرانی که اقامت دارند شما را مقیم نخواهد کرد. همچنین ازدواج باید رسمی و به ثبت رسیده شده باشد. در نهایت ازدواج به هیچ وجه نباید صوری و دروغین باشد. مدارکی از زوجین جهت اثبات واقعی بودن این ازدواج درخواست می‌شود و به‌صرف عقدنامه ازدواج شما اثبات نخواهد شد.

  راندوو ترکیه چیست؟

از اواسط سال 2015 ازدواج هایی که بصورت وکالتی در ایران انجام شده است مورد پذیرش ادارات مهاجرت نیست. از اینرو اگر ازدواج وکالتی کرده اید این سوال پیش می آید که آیا باید طلاق ایرانی ثبت کنید و آیا باید عده نگه دارید؟ با طلاق توافقی یا بدون طلاق توافقی میتوانید در ترکیه مجددا ازدواجتان را ثبت کنید.

  کارت اقامت یا کارت کیملیک ترکیه

دریافت شهروندی از طریق ازدواج در ترکیه یک پروسه طولانی ‌مدت است. درواقع زمان دریافت اقامت شما ممکن است بین 3 تا 5 سال طول بکشد. مسئولان از این زمان برای بررسی واقعی بودن ازدواج شما استفاده می‌کنند.

شرایط اقامت فرزندان پس از ازدواج والد در ترکیه

متقاضیان موظفند:

  • به عنوان یک خانواده زندگی کنند.
  • از هر گونه فعالیتی که با خانواده ناسازگاری دارد خودداری کنند.
  • در شرایطی قرار نگیرند که برای امنیت ملی و نظم عمومی مانعی ایجاد کند.
  • اگر همسری که تابعیت ترکیه را دارد، در طی درخواست فوت کند، شرط زندگی مشترک به عنوان یک خانواده الزامی نخواهد بود.

ازدواج باید از نظر قانون اقامت دائم طرفین یا قوانین ترکیه معتبر باشد. متقاضی باید مدارکی را ارائه دهد که نشان از اعتبار ازدواج فعلی داشته باشد، که شامل مستنداتی است که نشان دهنده اعتبار طلاق قبلی است. (یعنی اگر یکی از همسران قبلاً با شخص دیگری ازدواج کرده باشد، یا از نظر روحی بیمار باشد یا توانایی درک آن را نداشته باشد، این ازدواج طبق قوانین ترکیه غیر قانونی تلقی می شود).

باطل شدن ازدواج موجب از دست رفتن تابعیت ترکیه نمی شود، مشروط بر این که همسر خارجی هنگام ازدواج حسن نیت داشته باشد. در غیر این صورت وی در تاریخ تصمیم ابطال، تابعیت ترکیه را از دست می دهد.

شخصی که شرایط فوق را رعایت کرده باشد، به طور خودکار تابعیت ترکیه را به دست نمی آورد. کمیسیون هایی که در استان های مختلف تأسیس شده اند، بررسی می کنند که آیا متقاضی واجد شرایط دریافت تابعیت است یا خیر، که از راه هایی نظیر مصاحبه با همسران جهت اطمینان از اعتبار ازدواج صورت می پذیرد. افرادی که شرایط لازم را برآورده کنند، به وزارت کشور فرستاده می شوند و پس از بررسی انجام شده توسط وزارت، تصمیمی در مورد اعطای تابعیت گرفته می شود.

مادر ایرانی چطور می‌تواند برای فرزندش تابعیت بگیرد؟

با اصلاح قانون تابعیت در جمهوری اسلامی ایران، زنان ایرانی که دارای فرزند از همسران غیرایرانی خود هستند، برای اولین بار، می توانند از لحظه تولد فرزندنشان برای او شناسنامه ایرانی بگیرند که به معنی کسب تابعیت ایران است. مادران ایرانی باید همراه با مدارک خود به سازمان ثبت احوال مراجعه کنند که شامل شناسنامه، گواهی ولادت فرزند، گواهی ازدواج (تایید گواهی ازدواج برای مهاجران خارج از کشور) و مدارک هویتی پدر است. هزینه‌های مالی این کار اداری هم باید توسط والدین پرداخت شود.

برخی رسوم مربوط به ازدواج در ترکیه:

  • درخواست ازدواج در ترکیه درست مطابق ایران از طرف مرد و یا خانواده او صورت می‌گیرد.
  • قانون مدنی ترکیه اشاره‌ای به نفقه نداشته است ولی زنان ترکیه اغلب خود خانه‌داری را انتخاب می‌کنند.
  • در نکاح شرعی مسئله مهریه نیز روشن می‌شود.
  • میزان مهریه در میان خانواده‌های اصیل ترکی بسیار کمتر از خانواده‌های ایرانی است.
  • تهیه جهیزیه نیز مرسوم است منتها با این تفاوت که بیشتر وسایل را مرد باید تقبل کند.

جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اشتراک گذاری این مطلب

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید:

1 نظر

  1. ازدواج در ترکیه برای ایرانیان 21

    سلام لطفا اگر شماره تلفن دارید برای راهنمایی بیشتر اعلام کنید
    یا لطفا به شماره ۰۹۱۳۲۰۰۱۱۸۳ پیامک دهید


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پیش از تماس با ما این موارد را در نظر بگیرید:

  1. با این شماره تنها جهت خرید و اجاره ملک در ترکیه تماس بگیرید. 
  2. امکان پاسخگویی در روزهای یکشنبه وجود ندارد.
  3. لطفا پیغام خود را به صورت متن یا پیام صوتی ارسال نمایید و از تماس صوتی خودداری کنید.
  4. این خانه ممکن است به فروش رفته و یا اجاره داده شده باشد، اما موارد مشابه همواره موجود است.
  5. ما در استانبول اروپایی، شهر آلانیا و آنتالیا فعال هستیم.

دریافت مشاوره حقوقی اختصاصی

در صورتیکه تمایل به دریافت مشاوره حقوقی اختصاصی توسط وکیل مجموعه ما دارید، می توانید از طریق لینک زیر وارد واتساپ شده و وقت مشاوره دریافت نمایید. 

×