کارت اقامت یا کارت کیملیک ترکیه
- 4 می 2020
کارت کیملیک ترکیه همان کارت اقامت شما در ترکیه است. برای ورود به کشور ترکیه برای اتباع ایرانی ویزای ۳ ماهه توریستی صادر می شود و هرایرانی مجاز است، هر ۱۸۰ روز بدون تشریفات اخذ ویزای توریستی، به مدت ۹۰ روز در ترکیه اقامت کند. اما چنانچه فرد بخواهد بیشتر از این مدت زمان در ترکیه سکونت داشته باشد، نیاز دارد کارت اقامتی دریافت کند؛ چه کوتاه مدت، چه بلند مدت، به این کارت اقامت، کارت کیملیک ترکیه گفته میشود.
بر حسب مدت زمان حضور غیر قانونی فرد در کشور ترکیه جریمه ای به افراد خاطی تعلق می گیرد. عدم پرداخت جریمه مالی می تواند به دیپورت اشخاص از ترکیه به مدت ۱ تا ۵ سال منجر شود (قوانین مربوط به اخراج از ترکیه، دیپورت) و اجازه اقامت دوباره منوط به انجام تشریفات قانونی خاصی می باشد.
کارت کیملیک ترکیه چیست؟
کارت کیملیک ترکیه به کارت های اقامتی گفته میشود که در کشور ترکیه آن را با نام (TC Kimlik Karti) می شناسند. حروف TC به معنای مخفف جمهوری ترکیه بوده (Türkiye Cumhuriyeti) و (Kimlik Karti) همان کارت کیملیک یا هویت فرد می باشد.
این کارت از شماره یازده رقمی تشکیل می شود که اول این شماره یازده رقمی را عدد ۹۹ تشکیل می دهد و هر فردی یک شماره (ت.ج) جداگانه ای را داشته که در کل کشور منحصر به فرد می باشد.
جالب است بدانید، در هنگام ارائهی کارت شناسایی در ترکیه ماوی کارت ترکیه نیز به اندازهی کارت کیملیک معتبر است.
توجه داشته باشید که در این کارت، تمام اطلاعات فرد از جمله آدرس محل سکونت، تاریخ تولد و ملیت فرد به شکل کامل ارائه می شود و این اطلاعات در همه جا قابلیت دسترسی را دارند.
کشور ترکیه بر اساس قوانین حاکم بر اتباع خارجی که دارد موظف بوده برای هر یک از مهاجران خارجی خود، اقدام به صدور یک کارت تی سی داشته باشد.
به شماره روی این کارت، کیملیک نوماراسی (Kimlik Numarasi) گفته می شود که همان شماره ملی فرد بوده و افراد بایستی آن را به حافظه ی خود بسپارند. در ادامه مقاله سعی بر آن داریم تا در مورد انواع کیملیک، مدارک مورد نیاز برای اخذ آن و مزایای به همراه داشتن این کارت اطلاعات بیشتری را ارائه دهیم.
کارت کیملیک ترکیه
کارت کیملیک ترکیه شباهت بسیار زیادی به کارت های ملی کشور خودمان دارد که هر فردی بایستی در این کشور، کیملیک مربوط به خود را داشته باشد. از مهمترین و اصلی ترین انواع کیملیک کارت ترکیه می توان به مواردی از جمله زیر اشاره کرد:
کارت کیملیک موقت
کارت اقامت موقت ترکیه را زمانی صادر می کنند که افراد هنوز شهروند این کشور نیستند و با از استفاده از روش های متنوع (در مقالهی انواع و نحوه اخذ اقامت در ترکیه می توانید در مورد روش ها بخوانید) اقدام به مهاجرت به ترکیه داشته اند.
از مهمترین و اصلی ترین این راه های مهاجرت میتوان به تحصیل، سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت در ترکیه و خرید ملک در ترکیه، خرید خانه در استانبول و… اشاره کرد که افراد در چند سال اول اقامت موقت این کشور را دریافت کنند.
اقامت از طریق خرید ملک در تركيه
- طبق قوانین جدید تصویب شده مبلغ سرمایه گذاری برای دریافت حق شهروندی در ترکیه از یک میلیون دلار به ۲۵۰ هزاردلار کاهش وپس از چند سال به ۴۰۰ هزار دلار افزایش داشته است
- یعنی شخص با خرید ملکی با حداقل ارزش ۴۰۰ هزار دلار امریکا در ترکیه امکان دریافت کارت اقامت، حقوق شهروندی و پاسپورت کشور ترکیه را دارد
نحوه دریافت کارت کیملیک ترکیه
می توانید با توجه به نوع اقامت، یکی از انواع کیملیک ترکیه را تهیه و در اختیار داشته باشید. برای دریافت این کارت بایستی یک سری از مراحل را طی کنید. از مهمترین و اصلی ترین مراحلی که بایستی در هنگام اخذ و دریافت کارت کیملیک ترکیه آنها را طی کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وارد شدن به خاک کشور ترکیه با استفاده از راه های قانونی
- خرید ملک در ترکیه
- اخذ و دریافت بیمه نامه معتبر از سازمان های مربوط در این کشور
- ثبت نام کردن در وب سایت اداره مهاجرت ترکیه و اخذ فرم راندو ترکیه
توجه داشته باشید که برای طی کردن هر کدام از این مراحل توجه لازم را داشته باشید تا بتوانید به راحتی اقدام به اخذ کارت مورد نیاز خود داشته باشید.
مدارک مورد نیاز برای دریافت کیملیک کارت ترکیه
از مهمترین و اصلی ترین مدارک مورد نیاز برای اخذ و دریافت کارت کیملیک ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائهی اصل و تصویر پاسپورت
- ارائهی پرینت رنگی فرم تکمیل شده درخواست اجازه اقامت
- تصویر آخرین مهر ورود
- دریافت کد اقتصادی از نزدیکترین اداره مالیاتی (Vergı Numarası)
- اصل بیمه نامه (sıgorta)
- چهار قطعه عکس
- اصل اجاره نامه یا سند
- تصویر اجاره نامه که مهر نوتر داشته باشد
- تاییدیه آدرس محل سکوت از شهرداری منطقه
- کپی کارت اقامت برای کسانی که قصد تمدید اقامت را دارند
- دریافت برگه تولد از کنسولگری برای افراد زیر ۱۸ سال
- افرادی که دارای فرزند هستند می بایستی مدارکی دال براثبات حضانت فرزندان را نیز داشته باشند
هزینه دریافت کارت کیملیک ترکیه ۲۰۲۰
هزینهی در خواست کارت کیملیک جدید در ترکیه با توجه به نوع درخواست فرق خواهد کرد:
- تعویض کارت کیملیک قدیمی: ۲۵ لیر
- تعویض کارت کیملیک به دلیل ازدواج: ۲۵ لیر
- برای فرزندی که تازه به دنیا آمده هزینه صدور کارت کیملیک مجانی است. ولی اگر از زمان تولد نوزاد بیش از یک ماه گذشته باشد هزینه ۲۵ لیر برای صدور کیملیک اخذ خواهد شد.
- درخواست برای دریافت کارت کیملیک ترکیه در صورت مفقودی: ۵۰ لیر
مزایای کارت کیملیک ترکیه
در ابتدا به این نکته مهم اشاره میکنیم که بدون داشتن شماره کیملیک معتبر انجام کلیهی امور اداری غیر ممکن میباشد.
ازمواردی که میتوان به آن اشاره نمود عبارتند از:
- اتصال به بانک و افتتاح حساب، اطلاع از شرایط کردیت کارت وانجام پروسه های مالی
- پرداخت قبوص، اطلاع از هر گونه بدهی به دولت از جمله مالیات و پرداخت آن
- خرید خودرو در ترکیه
- ثبت نام مدارس (اطلاع از نحوه: ثبت نام در مدارس ایرانی و فارسی زبان ترکیه)
- شرکت در دوره های آموزشی که در شهرداری برگزار می گردد
- و امکان بهرمندی رایگان از مراکز پزشک خانواده
- دسترسی به تمامی سوابق پزشکی
گم کردن کارت کیملیک ترکیه و نحوه صدور مجدد
چنانچه کارت کیملیک شما مفقود شد ابتدا باید گزارشی از پلیس محل مفقود شدن دریافت کنید. خوب است که به پلیس اظهار کنید که نمیدانید که گم شده یا دزدیده شده است چون پلیس برای گم شدن کیملیک به شما نامهی اعزام برای اداره مهاجرت را نمیدهد و فقط در صورتی که دزدیده شده باشد این نامه قابل دریافت است.
بعد از مراجعه به پلیس و دریافت نامه، با کپی کارت مفقوده، نامه پلیس، برگه نفوس، مبلغ صدور مجدد کارت اقامت و یک قطعه عکس، به اداره مهاجرت مراجعه کنید. مبلغ را پرداخت میکنید و بعد از دریافت برگه نوبت صدور، منتظر مراجعه پست به منزل و تحویل کارت میشوید.
جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید
- برچسب ها: اقامت ترکیه
2 نظر
من غیر قانونی وارد کشور ترکیه شدم،امکانش هست (یو ان) سازمان مهاجرت در آنکار ثبت نام کرد،تا شرایط دریافت کیملیک فراهم بشود
سلام بعد از طی مراحل دریافت اقامت از طریق خانه آیا سیستم جهت پیگیری اینکه کارت کیملیک در چه مرحله می باشد وجود دارد و درصورت عدم ارسال بعد از ۹۰ روز چطور می شود پیگیری کرد؟