جاذبه ها و جاهای دیدنی ادیرنه
- 9 آگوست 2020
استان ادیرنه در ترکیه
قبل از اینکه از جاهای دیدنی ادیرنه و جاذبه های گردشگری و تاریخی این شهر برایتان بگوییم بهتر است ادیرنه را کمی بیشتر بشناسیم؛ ادیرنه یکی از استان های کشور ترکیه، واقع در قاره آسیا است. این استان که در منطقه تراکیا (Trakya) شرقی قرار دارد، یکی از سه استان اروپایی ترکیه به شمار میرود. استان ادیرنه از شرق با استانهای تکیرداغ و قرقلرایلی، از جنوب شرقی با شبهجزیره گالیپولی در استان چناق قلعه، از شمال با بلغارستان و از غرب با یونان مرز مشترک دارد.
مرکز این استان، شهر ادیرنه است. استان ادیرنه بیش از ۴۱۰ هزار نفر جمعیت و مساحتی با ابعاد ۶/۲ هزار کیلومتر مربع دارد. بیشتر جمعیت این استان را مسلمانان تشکیل می دهند که خود به دو مذهب سنی و شیعه تقسیم میشود و در رده بعد پیروان مسیحی قرار دارند.
این شهر زمانی پایتخت دولت عثمانی بود و با مساجد، بازارهای سر پوشیده و پل های تاریخی اش به عنوان نماد میراث فرهنگی کشور ترکیه شناخته می شود. شهر تاریخی ادیرنه با آثار پرشکوه خود آناتولی و اروپا را به یکدیگر مرتبط می سازد و هم در دوران امپراطوری عثمانی و هم در دوره جمهوریت به عنوان مرکز آموزش و فرهنگ نقش مهمی بر عهده داشته و دارد. نوآوری در زمینه های معماری در بناهای این شهر دیده شده و اولین نمونههای هنر خطاطی و تزئین نیز باز در همین شهر جوانه زده است.
تاریخچه شهر ادیرنه
ادیرنه که در سال ۱۳۶۱ از سوی سلطان مراد اول فتح گردید تا فتح استانبول وظیفه پایتختی عثمانی را بر عهده گرفت.این شهر در دوران های پیشین با نام های مختلفی یاد شده و سرانجام در دوره سلطان مراد اول بدان “ادیرنه” گفته شده است. از دوره سلطان مراد دوم تا سلطان محمد چهارم از پادشاهان عثمانی، مراسم پیروزی، ختنه سوران شاهزداگان و حتی مراسم ازدواج برخی از پادشاهان در این شهر صورت میگرفت. ادیرنه در قرن ۵ قبل از میلاد توسط “اودریس”ها که از نژاد تراس ها بودند، تاسیس شده است.
آب و هوای استان ادیرنه
قبل از آشنایی با جاهای دیدنی ادیرنه خوب است با آب و هوای این شهر هم آشنا شویم. ادیرنه دارای آب و هوای گرم و معتدل بوده و میزان بارش بارندگی در این استان زیاد است. در خشک ترین ماه های سال، این استان بارش های زیادی را تجربه می کند و دمای متوسط سالانه حدود ۱۳ درجه گزارش شده است.
سوغاتی ها و جاهای دیدنی ادیرنه
از سوغاتی های معروف استان Edirne میتوان به صابون های میوهای شکل، شیرینی های بادامی و جارو اشاره کرد .شهر ریشه دار ادیرنه که قرن ها مهد سلطنت عثمانی ها بوده است، هر ساله با بافت بی نظیر تاریخی، میراث طبیعی و فرهنگی خود، میلیون ها بازدید کننده را به سمت خود می کشاند. این شهر با درختان بید و مراتع خیس سبز احاطه شده است.
این استان نیز همانند بقیه شهرهای ترکیه و جاذبه های گردشگری آن ها مانند جاهای دیدنی استانبول، جاهای دیدنی آنتالیا، جاهای دیدنی شانلی اورفا، جاهای دیدنی ارزروم، جاهای دیدنی آدانا، جاهای دیدنی ازمیر، جاهای دیدنی ترابزون و جاهای دیدنی کایسری، جاذبه های دیدنی زیادی دارد که می توانید برای تعطیلات، این شهر جذاب و زیبا از منطقه Trakya را انتخاب کنید که هر گوشه ای از آن بوی تاریخ می دهد و به این ترتیب فرصتی برای رفتن به گشت و گذار در جاذبه های گردشگری ادیرنه داشته باشید. در ادامه شما را با چند مورد از جاذبه ها و جاهای دیدنی ادیرنه آشنا خواهیم نمود.
مسجد سلیمیه (Selimiye Camii)
مسجد سلیمیه از مهم ترین و پربازدیدترین جاذبه ها و جاهای دیدنی ادیرنه است. مسجد سلیمیه (Selimiye Camii) اثر هشتاد سالگی معمار سینان، یکی از شاهکارهای هنر معماری ترک، عثمانی و جهان محسوب میگردد. این مسجد که ما بین سال های ۱۵۶۹ و ۱۵۷۵ با فرمان سلطان سلیم دوم ساخته شده با چهار مناره و انتخاب محل احداث، استادی معمار سینان در زمینه رشته شهرسازی را در معرض دید عموم میگذارد. این مسجد از سنگ های تراش داده شده و روی زمینی به مساحت ۲۴۷۵ متر مربع احداث شده است.
مسجد سلیمیه دارای ۴ مناره به قطر ۳ متر و ۸۰ سانتیمتر و ارتفاع ۷۰ مترو ۸۹ سانتیمتر بوده و در ساخت آن از سنگ مرمر، چینی لعاب کاری شده و ایزنیک و نمونه های زیبای چوب و نیز هنر صدفکاری استفاده شده است. اطراف مسجد به عنوان محلی برای قدم زدن و فضای سبز تنظیم شده و اماکن عمومی متعددی به منظور استراحتگاه در لابلای درختان و سرسبزیها احداث شده است.
مسجد Üç Şerefeli Cami
مسجد اوچ شرفلی اولین ساختمان با بزرگ ترین گنبد در دوره عثمانی (مراد دوم) است. این مسجد در بین سال های ۱۴۳۷-۱۴۴۷ در مرکز تاریخی شهر ادرنه (Edirne) ساخته شده است. مسجد اوچ شرفلی از سنگ آهک بورگاز با یک گنبد اصلی که قطر آن ۲۴ متر ساخته شده است. مسجد اوچ شرفلی در سال ۱۷۳۲ دچار آتش سوزی شد و در زلزله سال ۱۷۴۸ آسیب زیادی دید که همه این خرابی ها توسط سلطان محمود اول ترمیم و بازسازی شدند.
موزه باستان شناسی ادیرنه (Etnoğrafya Müzesi)
موزه باستان شناسی ادرنه (Etnoğrafya Müzesi) در سال ۱۹۲۵ در مسجد سلیمیه توسط دکتر ریفات عثمان، آریو داگدویرن تاسیس شد. این موزه از دیگر جاهای دیدنی ادیرنه بوده و در سال ۱۹۷۱ به ساختمان فعلی خود منتقل شده است. موزه باستان شناسی ادرنه اولین موزه باستان شناسی در ادیرنه است که استخوان های فیل، اسب ها و کرگدن ها را به نمایش گذاشته است.
این موزه همچنین دارای آثاری مانند گلدان ها، اسباب بازی ها و سایر اشیای زینتی و بخش ویژه مربوط به یافتههای Ainos است. این جاذبه دیدنی و توریستی ادیرنه تابستان ها از ساعت ۱۰ تا ۱۷ و زمستان ها از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۳۰ می تواندی از موزه آرکئولوژی ادیرنه دیدن کنید. هزینه ورودی این موزه ۱۰ لیر بوده و با استفاده از کارت موزه استانبول نیز می توانید از تخفیفات ویژه برخوردار شوید.
مسجد اسکی جامی (Eski Cami)
مسجد اسکی جامی که توسط سلیمان چلبی (Süleyman Çelebi) تکمیل شده است یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه است. این بنای تاریخی که در میان بزرگترین مساجد قرن پانزدهم برجسته است، شامل ۹ گنبد است. به لطف چهار ستونی که در فضای داخلی آن به کار رفته است یک محیط بزرگ را ارائه می دهد. فانوس نوری و منبر بکار رفته در گنبد مرکزی آن با تزئینات ظریف و زیبا آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
شما می توانید در هنگام تعطیلات خود با بازدید از مسجدی که در محله ی صابونی (Sabuni) واقع شده و نمادی از رشد امپراتوری عثمانی است، لحظات تاریخی ای را شاهد باشید.
مجتمع و بیمارستان بیاضید (Beyazid Külliyesi ve Şifahanesi)
مجتمع و بیمارستان بیاضید (Beyazid Külliyesi ve Şifahanesi) یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه است. این مجتمع که به رهبری معمار هایرتین بین سال های ۱۴۸۴-۱۴۸۸ ساخته شده است، نمادی از یکی از برجسته ترین نمونه های درک معماری عثمانی است.
ساختار معماری که در میان خاکریزهای ناهموار در زمین های ناهموار بالا می رود، در کل بیش از ۱۰۰ گنبد دارد. این مسجد به همراه بیمارستان، مدرسه، حمام، آشپزخانه و فروشگاه های مواد غذایی از ویژگی های ساختاری پیچیده ای برخوردار است. کنسرت های مختلفی سه روز در هفته در بنای Şifahane برگزار می شود که امروز به عنوان موزه سلامت فعالیت می کند.
بازار سرپوشیده سلیمیه (Selimiye Arastası)
بازار سرپوشیده سلیمیه (Selimiye Arastası) که همچنین به عنوان بازار کاوافلار (Kavaflar Çarşısı) شناخته می شود، در سمت راست مسجد سلیمیه واقع شده است. ۱۲۴ مغازه در بازار مشغول به کار هستند که با ۷۳ طاق ساخته شده است.
قسمتی به نام “گنبد نماز” درست در وسط بازار وجود دارد. پیش از این، هر روز صبح که بازار باز می شد، تمام تجار در این گنبد جمع می شدند و قسم می خورند که کار عادلانه ای انجام دهند. در ساخت اولیه این آراستا (بازار سرپوشیده)، قسمت فوقانی از سرب پوشانده شده بود. با یک کار ترمیم بعدی، سرب های روی آن برداشته شد و مواد کاشی مانند جای آن ها را گرفتند. آراستا Arasta که از جمله جاهای دیدنی ادیرنه است، با ۴ دروازه ورودی مجزا یکی از مهم ترین مسیرهای گردشگری ادیرنه را نشان می دهد.
کنیسه بزرگ ادیرنه (Edirne Büyük Sinagogu)
کنیسه بزرگ ادیرنه (Edirne Büyük Sinagogu) که تاریخچه آن متعلق به جامعه سپهاردی است که به امپراطوری عثمانی پناه بردند، در ترکی به معنی “محل ملاقات” است. این مکان که یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه به شمار می رود به عنوان سومین کنیسه بزرگ جهان شناخته می شود. جالب است بدانید پس از آتش سوزی در سال ۱۹۰۵ این کنیسه در معرض کارهای مرمت قرار گرفت و با دستور سلطان عبدالحمید دوم بازسازی شد. با مراجعه به منطقه دیلاوربی، می توانید با بازدید از حرم، که به عنوان یک سکوی پله پله بالا می رود، یک لحظه تاریخی به تعطیلات خود اضافه کنید.
پل مریچ (Meriç Köprüsü)
پل رودخانه مریچ یک پل تاریخی مربوط دوره عثمانی است که بر روی رودخانه مریچ قرار دارد. این پل که از جاذبه ها و جاهای دیدنی ادیرنه محسوب می شود توسط سلطان محمود دوم عثمانی در سال ۱۸۳۹ شروع و در سال ۱۸۴۲ به پایان یافت. پل رودخانه مریچ طول ۲۶۳ متر و عرض ۷ متر و دارای ۱۲ قوس است. پل مریچ که در زمان سلطان عبدالمجید ساخته شده است، در جاده ادیرنه – کاراچاچ ظاهر می شود. منشورهای مثلثی و چراغ های آفتابی پل که در سال ۱۸۴۲ ساخته شده اند، یک شبح تصویری باشکوه ایجاد می کنند.
در قسمت کمر پل؛ ستاره هشت پر، تقویم ترکی با ۱۲ نوع از حیوانات و دو اژدها که بر معماری سلجوقی تأکید می کنند برجسته هستند. خاص ترین قسمت این پل “Seyir Köşkü” نام دارد که از سنگ مرمر طراحی شده است.
کاروانسرای رستم پاشا (Rüstem Paşa Kervansarayı)
این مکان که یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه از قدیم الایام بوده، توسط معمار سینان طراحی شده که امروزه به عنوان هتل تغییر کاربری داده است. این بنای تاریخی با گنبدهای کوچک؛ با ردیف هایی از آجر و سنگ، نظم پیچیده ای را نشان می دهند. در ادیرنه، در کاروانسراهایی که در منطقه سابونی (Sabuni) واقع شده اند، می توانید در کنار عزیزانتان اوقات خوبی داشته باشید.
قلعه مقدونیه (Makedonya Kulesi)
برج مقدونیه نیز یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه است که از دیوارهای هادریانوپلیس (Hadrianopolis) باقی مانده و به لطف عظمت مثال زدنی اش می تواند گردشگران را حیرت زده کند. محلی که این برج در آن قرار دارد پس از قرار داده شدن ساعت مخصوصی که از فرانسه آورده شد به عنوان برج ساعت نامگذاری شده است. در اطراف آن، کوره های سرامیکی و دیوارهایی به چشم می خورند که توجهتان را جلب خواهند نمود.
منبع: gezipgordum.com
جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید
- برچسب ها: ادیرنه, شهرهای ترکیه
اگر نظر و یا تجربه ای در مورد موضوع این مقاله دارید، لطفا با همه به اشتراک بگذارید.