موزه باستان شناسی استانبول (موزه آرکئولوژی)
- 23 جولای 2020
موزه باستان شناسی (آرکئولوژی) استانبول | Istanbul Arkeoloji Müzesi
موزه باستان شناسی استانبول یا موزه آرکئولوژی استانبول یکی از معروف ترین موزه های فرهنگی و تاریخی کشور ترکیه و از بهترین موزه های استانبول می باشد. مجموعه موزه های باستان شناسی استانبول از سه واحد اصلی تشکیل شده اند که در ادامه مقاله به توضیح بیشتر در مورد هر یک پرداخته ایم. موزه ها شامل موارد زیر می شوند:
- موزه باستان شناسی استانبول (Arkeoloji Müzesi)
- موزه آثار شرقی باستان (Eski Şark Eserleri Müzesi)
- موزه کاشی یا هنرهای اسلامی (Çinili Köşk Müzesi)
موزه باستان شناسی استانبول (İstanbul Arkeoloji Müzesi) علاوه بر اینکه جزو قدیمی ترین و دیدنی ترین موزه های ترکیه است، اولین موزه ترکیه نیز بوده و نزدیک به یک میلیون اثر متعلق به آثار فرهنگ های مختلف در آن وجود دارند. همچنین خوب است بدانید که موزه آرکئولوژی استانبول شامل یک مجموعه مهم و ارزشمند از آثار باستانی ما قبل تاریخ، یونان، رم و بیزانس می باشد.
از جاهای دیدنی استانبول نزدیک به موزه باستان شناسی استانبول می توان به موزه فرش استانبول، مسجد ایاصوفیه استانبول، کاخ توپکاپی، آب انبار باسیلیکا، بازار بزرگ استانبول یا همان کاپالی چارشی، مسجد سلطان احمد و پل گالاتا استانبول اشاره کرد.
موزه باستان شناسی استانبول تماما از کاخ توپکاپی به این موزه منتقل شده است. این موزه (موزه آرکئولوژی استانبول) و موزه هنرهای اسلامی و ترکی که در نزدیکی هم قرار گرفته اند، هر دو در لیست جاذبه های موزه شهر می باشند. موزه باستانشناسی جذاب و دیدنی در پارک گولهانه (Gülhane) در جنوب کاخ توپکاپی قرار دارد که شامل سه ساختمان مجزا از هم می باشد.
تاریخچه موزه های باستان شناسی استانبول
موزه باستانشناسی استانبول توسط عثمان حمدی بی در سال ۱۸۹۱ با عنوان مدرسه صنایع هنری ساخته شد و در بین سال های ۱۸۷۵-۱۸۹۱ به عنوان موزه موزه سلطنتی مورد استفاده قرار گرفت. این مکان در بازسازی های سال های ۱۹۱۷-۱۹۱۹ و ۱۹۳۲-۱۹۳۵ به صورت موزه درآمد.
این موزه در اصل برای سلطان محمد فاتح به عنوان یک مکان مجلل ساخته شده بود تا سلطان بتواند بازی ها و مسابقات ورزشی را از آنجا تماشا کند. موزه باستان شناسی استانبول یکی از سازه های برجسته در سبک نئوکلاسیک استانبول است و معمار موزه باستان شناسی الکساندر والری است.
در موزه باستان شناسی استانبول چه چیزی در انتظار شماست؟
وقتی وارد می شوید در رو به روی درب ورودی مجسمه خدای ازدواج را می بینید و در سمت چپ سالن هایی وجود دارند که در آن مجسمه های عتیقه منحصر به فردی به نمایش در آمده اند. این مجسمه ها با مجسمه هایی که مربوط به دوران کهن هستند شروع شده و با مجسمه های دوران روم ادامه می یابند. در ضمن اولین اتاق شامل سنگ قبر و آرامگاه های قدیمی نیز می باشد و به دنبال آن شما شاهد سالن کنان اریم خواهید بود.
در آن می توان آثاری مربوط به زمان حکمرانی ایرانیان بر آناتولی و زمان آفرودیسیاک را براحتی مشاهده نمایید و همچنین در اتاقی که آن را سه شهر مرمری آناتولیا نام نهاده اند ، یافته هایی از افسوس، میلتس و آفرودیسیاس، مجسمه های عصر هلنیستی، تندیس مارسواس و در آخر تندیس هلنیستی که برگرفته از سبک رومی می باشد را مشاهده می کنید.
در ادامه تور موزه باستان شناسی استانبول اتاقی وجود دارد که به شخص عثمان حمدی بی اختصاص دارد و بعد از آن سالنی شامل آثار هنری که وی در گورستان سلطنتی صیدا یافته است مشاهده می شود. سه تابوت اولی مربوط به خانواده تابنیت پادشاه صیدا می باشد که بسیار هنرمندانه انجام شده است. لازم به ذکر است که بر روی دیوار ساختمان جدید معبد آتنا در شهر افسوس در اندازه های واقعی اش به چاپ رسیده است.
در سالن اول بخش فرهنگ های محلی استانبول که صنایع دستی نفیسی می باشند مربوط به دوران مختلف به نمایش توریست ها قرار گرفته اند. اتاقی که شامل آثار هنری دوره بیزانس می باشد و بخش دیگری به نام استانبول که در طول قرن ها در این ساختمان وجود داشته و دارد را نیز مشاهده خواهید نمود.
در طبقات بالایی قسمتی به نام تمدن آناتولیا و کشورهای همسایه به چشم می خورد که آثاری از کشورهای فلسطین، سوریه و قبرس با توجه به دوره زمانی آن ها قرار داده شده است .
بخش های مختلف موزه های باستان شناسی استانبول
مجموعه موزه های باستان شناسی استانبول از سه بخش موزه باستان شناسی استانبول (Arkeoloji Müzesi)، موزه آثار شرقی باستان (Eski Şark Eserleri Müzesi)، موزه کاشی یا هنرهای اسلامی (Çinili Köşk Müzesi) تشکیل شده اند. بخش مربوط به موزه باستان شناسی استانبول را توضیح دادیم و در ادامه به ارائه توضیحاتی در مورد دیگر موزه ها خواهیم پرداخت.
موزه آثار شرقی باستان (Eski Şark Eserleri Müzesi)
موزه شرق باستان که رو به روی موزه باستان شناسی قرار دارد مجموعه وسیعی از تندیس ها و تابوت های باستانی نگهداری می شود که نمایشگر تاریخ استانبول هستند. در واقع می توان در این بخش از موزه آرکئولوژی استانبول، آثار هنری و تاریخی بابل باستان را رویت کرد.
موزه کاشی یا هنرهای اسلامی (Çinili Köşk Müzesi)
عمارت کاشی کاری شده سومین ساختمان مجموعه موزه های باستان شناسی استانبول است. عمارت کاشی کاری فوق العاده چینیلی کوشک (Çinili Köşk) است که یکی از قدیمی ترین ساختمان های باقی مانده از دوران عثمانی در استانبول است. با توجه به زمان ساخت یعنی سال ۱۴۷۲، تاثیر هنر فارسی در معماری آن کاملا مشهود است.
این موزه در اصل برای سلطان محمد فاتح به عنوان یک مکان مجلل ساخته شده بود تا سلطان بتواند بازی ها و مسابقات ورزشی را از آنجا تماشا کند. کارهای سرامیکی زیبای ساختمان به طور عمده کاشی کاری ایزنیک (İznik) در قرن شانزده و تزئینات سفالی قرن ۱۲ تا قرن ۱۹ به طور حیرت انگیزی سالم مانده اند.
گالری و باغ اطراف موزه آرکئولوژی استانبول
در این گالری علاقمندان می توانند با تاریخ سلسله حکومت عثمانی، روایت ها و افسانههای تاریخی مرتبط با حتی پیش از ظهور عثمانیان آشنا و گوشه چشمی به چرخه تاریخی این سرزمین داشته باشند.
منظور از باغ نیز همان پارک گلهانه استانبول است که در زمان های دور از ان به عنوان باغ شاهان عثمانی استفاده میشده است. در این باغ و یا پارک گلهان با فضای سبز، گل های رنگارنگ و پلهای چوبی تزئینی روبرو هستیم که میتوان پس از بازدید از موزه گردشی کوتاه در این پارک داشت و یا از استراحتگاه های آن بهرهمند شد.
ساعات بازدید از موزه باستان شناسی استانبول
موزه روزهای دوشنبه تعطیل می باشد. همچنین برای تهیه بلیط باید نیم ساعت تا یک ساعت قبل از پایان وقت بازدید بلیط خود را تهیه کرده باشید.
- بهار و تابستان از ساعت ۱۰ تا ۱۷
- پاییز و زمستان از ساعت ۹ تا ۱۸
آدرس و قیمت بلیط ورودی موزه باستان شناسی استانبول
موزه آرکئولوژی استانبول در منطقه فاتیح و خیابان علمدار واقع شده است. قیمت بلیط ورودی موزه ۵۰ لیر است و با استفاده از کارت موزه استانبول می توانید با تخفیف از این موزه دیدن کنید.
آدرس: Alemdar Caddesi,Osman Hamdi Bey Yokuşu,Gülhane
اگر نظر و یا تجربه ای در مورد موضوع این مقاله دارید، لطفا با همه به اشتراک بگذارید.