Skip to content

عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه

عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 14

همجواری ترکیه با کشورهای اروپایی، روی فرهنگ مردم آن تاثیر بسزایی گذاشته است و باعث شده ترک ها عادت ها و رسم و رسوم جالبی داشته باشند. یکی از مواردی که به محض سفر به ترکیه آن را متوجه می شوید، اجتماعی بودن مردم این کشور است که بخشی از آداب و رسوم ترکیه است. مردم ترکیه همیشه دوست دارند تا با افراد جدید آشنا شوند و شاید بتوان گفت هیچ چیز به اندازه ی صحبت با یک فرد غریبه در طول روز آنها را خوشحال نمی کند و به همین دلیل است افرادی که به این کشور سفر می کنند، از این طبیعت گرم آنها کمی متعجب می شوند. همچنین ترک ها بسیار خانواده دوست و خونگرم و مهمان نواز هستند. «اگر جهان تنها از یک کشور تشکیل شده‌ بود، استانبول پایتخت آن کشور خواهد بود.» این جمله ناپلئون به خوبی اهمیت و جایگاه استانبول و ترکیه را نشان می‌دهد. در این مطلب با ما همراه باشید تا با چکیده ای از انواع عادت ها و رسم و رسوم جالب مردم ترکیه آشنا شوید.

عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 1

فرهنگ و آداب و رسوم مردم ترکیه

اول از همه باید بگوییم که در ترکیه مرد رئیس خانواده و زن طبق قانون، بعد از ازدواج از نام خانوادگی همسرش استفاده می کند. در ادامه بررسی فرهنگی ترکیه به جرات می توان گفت در همه ی شهرهای ترکیه قهوه خانه یا همان چای خانه موجود است و مردهای ترک با دوستانشان در قهوه خانه ها می نشینند و صحبت می کنند. میتوان گفت این قهوه خانه ها جایی برای گفتگوهای سیاسی مردان نیز است. در ترکیه عبارت (Hoş Geldiniz) را زیاد می شنوید، مخصوصا در رستوران های سنتی ترکیه! و به معنای “خوش آمدید” است و چیزی که شما باید در جواب به آنها بگویید (Hoş bulduk) است که به معنای ما نیز احساس خوشامد گویی داریم می باشد. البته اگر فراموش کردید تا این عبارت را بگویید ایرادی ندارد چون آنها متوجه می شوند که هر فرد غریبه ای زبان آنها را بلد نیست پس دست و پای خود را گم نکنید. اگر یک خانم هستید به این نکته حتما باید توجه داشته باشید، تنها جایی که در ترکیه باید از رفتن به آن خودداری کنید، «چایخانه های ترکیه» هستند. هم از نظر سنتی و هم فرهنگی، خانم ها به چایخانه ها نمی روند، به جای آن اگر هوس خوردن چای در بیرون کردید، می توانید به کافه یا باغ های سرو چایی ای که در آن خانوداه ها هستند بروید. اگر شک داشتید که آیا قهوه خانه های ترکیه جای مناسبی برای شماست یا نه، کافیست ببینید چه افرادی آنجا هستند. مکانی با تعداد زیادی میز که روی آنها مردان نشسته اند به این معناست که در آنجا جایی برای خانم ها نیست. زنان هم بعد از ظهرها، با دوستان و همسایگان خود در یک جا جمع می شوند تا دور هم چای عصرانه بنوشند. مردم ترکیه به آراستگی ظاهری اهمیت ویژه ای می دهند،که این امر باعث پاکیزگی نسبی مردم و شهرها شده است. شاید برای شما جالب باشد كه بدانيد سالها جشن گرفتن عید نوروز برای مردم كرد تبار تركيه ممنوع بوده است، اما چند سالی می شود كه اين جشن برای آنها  آزاد شده و مردم اين منطقه این امکان را دارند که به استقبال بهار و نوروز بروند و این عید را جشن بگیرند؛ در ضمن آنها با برگزاری اين جشن از هويت فرهنگی و ملی خويش حمایت و پشتیبانی می كنند. اكثريت مردم تركيه را مسلمانان تشكيل می دهند اما مهم است بدانید که دولت اين كشور يک دولت سكولار است و به همين علت در ایام ماه مبارک رمضان رستوران ها در طول روز باز بوده، گرچه مسلمانان به احترام اين ماه مبارک، رستوران ها و اغذیه فروشی خود را تا موقع افطار می بندند اما هيچ كس در بستن يا باز گذاشتن رستورانش منعی ندارد و اختیار با خودش است.

عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 2

نکته جالب دیگر در مورد فرهنگ مردم ترکیه این است که مردم این شهر زیاد مهمان دعوت می کنند حتی افرادی را که شاید خیلی کم بشناسند، این دعوت ممکن است فقط برای صرف صبحانه یا یک چای معمولی باشد و توجه داشته باشید که در استانبول ورود به خانه با کفش خیلی مرسوم نبوده و به جای آن میزبان قطعا به شما دمپایی رو فرشی می دهد که اسم آن ها (Terlik) است و ضمنا اگر برای شام دعوت شدید، حتما از روز قبل چیزی نخورید چرا که مردم این کشور عادت دارند بشقاب های مهمانشان را خیلی پر کنند و هیچ بهانه و عذری را هم نمی پذیرند. تا همه غذایتان را نخوردید هیچوقت از پشت میز بلند نشوید. غذای اصلی معمولا یک وعده مهم است و بعد از آن برایتان دسر (Tatli) میوه و آجیل می آورند و در نهایت این پذیرایی به چای و قهوه ترک ختم می شود. اگر برای صرف غذا به خانه کسی دعوت شدید، بهتر است همراه او به آشپزخانه بروید و پیشنهاد کمک بدهید چون باعث خوشحالی صاحبخانه و راحتی شما با ایشان می شود. آقایان هم عادت دارند در این موقع در اتاق نشیمن کنار هم باشند و درباره مسائل مختلفی با هم صحبت کنند.

عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 3

احوال پرسی مردم ترکیه

هنگام ملاقات با دیگران در ترکیه باید محکم دست دهید؛ اما هنگام خداحافظی لزومی به دست دادن نیست. دوستان و بستگان معمولا با یک یا دو بوسه بر صورت با هم احوالپرسی می‌کنند و هنگام برخورد با افراد سالخورده، دست راست او را می‌بوسند و بعد پیشانی ‌شان را روی دست او می‌گذارند تا احترام خود را به وی ابراز کنند. هنگام ورود به اتاق، در صورتی که کسی به استقبال شما نیامده باشد، باید ابتدا با افراد بزرگ‌ تر احوالپرسی کنید. در ترکیه مردم دائما با دوستان و اقوام خود در ارتباط هستند و به طور منظم دورهم جمع می شوند. ترک ها مردمی میهمان نواز هستند و نهایت ادب و احترام را برای میزبانی انجام می دهند و از این که میزبان باشند لذت می برند. آنها در میهمانی های خود انواع مختلف غذا و شیرینی های متنوع را در پذیرایی استفاده می کنند. اگر میهمان ها زود خانه را ترک کنند، این رفتار نوعی بی احترامی به صاحب مجلس و نشانه ی خوش نگذشتن به حساب می آید.

عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 4

رسم خواستگاری و ازدواج در ترکیه

خواستگاری اغلب به این صورت است که دختر و پسر با هم آشنا شده؛ سپس خانواده ها با هم مشورت می کنند و در مورد مراسم تصمیم میگیرند. رسمی در بین دختران ترکیه رواج دارد و به این گونه است که دختران جوانی که دوست عروس هستند در مراسم عروسی حاضر می شوند و اسم هایشان را درون کفش عروس می نویسند و در پایان مراسم اگر اسمی از داخل کفش عروس خانم پاک شده بود به معنای آن است که آن دختر به زودی ازدواج خواهد کرد.

 آداب و رسوم مربوط به عزاداری در ترکیه

در ایام عزاداری و سوگواری، همسایگان تا روز سوم غذاهای آماده شده خودشان را به منزل شخص مصیبت دیده می فرستند. این جزو رسومات آنان است. در این بین حلوا نیز تنها غذایی است که خانواده مرحوم می پزد و برای همسایگان می فرستد. دوستان نزدیک مرحوم حلوا را آماده کرده؛ به طوری که نفر اول ملاقه را به نفر بعدی می دهد و او هم در حالی که حلوا را هم می زند شروع به گفتن خاطره ای از آن مرحوم می کند و در نهایت معمولا حلوا زمانی آماده می شود که تمام افراد حاضر در مورد مرحوم به ذکر جمله ای پرداخته بوده باشند. ضمنا این مراسم شاید کمی ساده به نظر بیاید اما باعث می شود که اهالی همسایه و دوستان از اوقات خوش خود با آن مرحوم حرف بزنند و برای لحظه ای غم خود را فراموش کنند و پیوندهای بین خود را محکم و عمیق تر نمایند.

فرهنگ غذایی ترک ها

فرهنگ غذایی در ترکیه به واسطه‌ علاقه‌ بسیاری که به غذا خوردن از خود نشان می دهند در بین مردم کشورهای دیگر کاملا شناخته شده می باشد. هر منطقه‌ ای از کشور ترکیه سبک غذایی خاص خودش را دارند البته که شباهت هایشان خیلی بیشتر است. مردم به دلیل رژیم غذایی خود، مورد تحسین و زبانزد کل جهان هستند (به خصوص در مورد صبحانه های معروف شان). همچنین به نظر می‌ رسد عوامل مهمی چون تنوع محصولات کشاورزی ‌بومی، فعل و انفعالات بی نظیر فرهنگی و تاریخی، آشپزخانه‌ های به جا مانده از دوران سلجوقیان و امپراتوری عثمانی و همچنین شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، تأثیری بسیار شگفت انگیزی بر سبک و نحوه پخت و پز در میان مردم این سرزمین گذاشته است. در هنر آشپزی مردم ترکیه، پیشینه‌ ای عمیق و طولانی ای وجود دارد که می‌ توان از آن به عنوان اساسی ترین و مهمترین دلیل تغییر رژیم آشپزی آنها اشاره نمود و شاید برایتان جالب باشد که بدانید شهرهایی از قبیل استانبول، بورسا و منطقه ازمیر فرهنگ غذایی و روش آشپزی خود را از امپراتوری عثمانی به ارث برده‌ اند؛ رژیم غذایی ساکنان نواحی دریای مرمر، دریای اژه و مدیترانه نیز سرشار از سبزیجات، گیاهان تازه و ماهی می باشد و استفاده از روغن زیتون در غذاها جایگاه بسیار مهم و اصیلی در طبخ غذاییشان دارد.

معرفی ۲۰ مورد از غذاهای معروف و سنتی ترکیه

عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 5

فرهنگ معروف چانه زنی ترک ها

ترکها در مسائل مالی بسیار چانه می زنند و میتوان گفت چانه زدن به نوعی از فرهنگ مردم ترکیه حساب می شود. فرقی ندارد که معاملات بین المللی باشد یا معاملات کوچک، هر خریدی که باشد ترک ها حتما چانه می زنند.شک نکنید!

سایر عادت های عجیب و خاص مردم ترکیه

  • در بعضی از اقوام شرق ترکیه در مراسم عروسی تیر هوایی میزنند، بعضا در شهرهای بزرگ مثل استانبول هم این موضوع دیده میشود.
  • نحوه بستن صف اتوبوس به صورت افقی است نه عمودی.
  • ترک ها تقریبا یک عادت شبیه به ایرانی ها دارند که دنبال عروس در خیابان ها می افتند و بوق های بلند و طولانی میزنند حتی به راحتی خیابان را بسته و چند دقیقه ای وسط خیابان میرقصند.
  • به چشم زخم (Nazar Boncugu) شدیدا اعتقاد دارند.
  • هنگام حضورتان در ترکیه فرد سیگاری زیاد به چشمتان خواهد خورد!
  • بوق زدن های زیاد و متوالی از عادت های رانندگی ترکهاست.
  • ترک ها در مکالمات تلفنی و صحبت های حضوری کم از فحش استفاده نمی کنند.
  • همچنین ترک ها در برخی مناطق رسم عجیبی دارند و پس از اتمام مراسم عروسی و پیش از اینکه عروس و داماد به خانه خودشان بروند؛ دوستان و اقوام داماد، او را زیر چک و لگد می‌گیرند و حسابی کتکش می‌زنند.
عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 6

جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اشتراک گذاری این مطلب

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید:

5 نظر

  1. عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 21

    ترکیه ای ها یه رسمی دارن تو ماه رمضان یه نوع شیر برنج درست می کنن موقع افطار اسم اون چیه؟

  2. عادت ها و رسوم جالب مردم ترکیه 24

    مطلب خوبی بود دستتون درد نکنه


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پیش از تماس با ما این موارد را در نظر بگیرید:

  1. با این شماره تنها جهت خرید و اجاره ملک در ترکیه تماس بگیرید. 
  2. امکان پاسخگویی در روزهای یکشنبه وجود ندارد.
  3. لطفا پیغام خود را به صورت متن یا پیام صوتی ارسال نمایید و از تماس صوتی خودداری کنید.
  4. این خانه ممکن است به فروش رفته و یا اجاره داده شده باشد، اما موارد مشابه همواره موجود است.
  5. ما در استانبول اروپایی، شهر آلانیا و آنتالیا فعال هستیم.

دریافت مشاوره حقوقی اختصاصی

در صورتیکه تمایل به دریافت مشاوره حقوقی اختصاصی توسط وکیل مجموعه ما دارید، می توانید از طریق لینک زیر وارد واتساپ شده و وقت مشاوره دریافت نمایید. 

×