خیابان استقلال استانبول
- 21 می 2020
خیابان استقلال استانبول (Istiklal Caddesi) خیابانی معروف در بخش اروپایی این شهر و از اصلی ترین جاهای دیدنی استانبول است. خیابان استقلال در منطقه (شهرستان) بی اوغلو (Beyoğlu) واقع شده و ۹ محله متفاوت استانبول را در خود جای داده است. خیابان Istiklal به طول ۱/۴ کیلومتر کیلومتر مملو از کافه، رستوران، بوتیک، سالن های سینمایی، شیرینی و باقلوا فروشی و مرکز خرید است و تقریباً در تمام ساعات شبانه روز مملو از جمعیت است.
در ادامه بیشتر با قلب تپنده استانبول، خیابان استقلال (Istiklal Caddesi) آشنا خواهیم شد، با ما همراه باشید.
معرفی خیابان استقلال استانبول (Istiklal Caddesi)
خیابان استقلال استانبول خیابانی عریض و سنگفرش شده است که از سویی به میدان معروف تقسیم (Taksim Square) می رسد و از سویی دیگر به ایستگاه متروی شیش هانه (Şişhane). خیابان استقلال استانبول یکی از پر ترددترین خیابان ها در این شهر است و روزانه ۳ میلیون بازدید کننده دارد. در این خیابان ۱۴۰۰ متری مغازه های رنگارنگ، رستوران ها، انبوهی از کتابفروشی، عتیقه فروشی، گالری هنری، کافه خیابانی، سینما، تئاتر و … را خواهید دید.
صبح تا آخر شب هم وقت کنار بگذارید باز هم کم است، زیرا خیابان استقلال استانبول قلب تپنده تفریحات شبانه استانبول نیز بوده و تعداد زیادی از کلاب های استانبول را در کوچه پس کوچه های این خیابان می توانید ببینید.
حس و حال واقعی جاده ی استقلال (خیابان استقلال استانبول) اینگونه است که هنگام قدم زدن فضا با بوی بلال و ذرت کبابی پر شده و نوازنده های خیابانی در گوشه گوشه آن در حال نواختن موسیقی هستند، نوستالژی ماجرا آن جاست که تراموای قرمز رنگ معروف هم از کنار شما عبور می کند و حس و حال عکس های کارت پستالی برایتان به واقعیت می پیوندد.
تاریخچه خیابان استقلال (Istiklal Caddesi)
بعد از جنگ ترکیه که منجر به استقلال این کشور در سال ۱۹۲۳ شد اسم این خیابان به خیابان استقلال (Istiklal Caddesi) تغییر نام داد، اما در دهه ۱۹۷۰، غافل ماندن از شرایط این خیابان باعث شد که به محیطی نامطلوب تبدیل شود. شورای محلی استانبول تصمیم گرفت در مورد این وضعیت اقدامی کند و با هزینه میلیون دلاری این خیابان به مکان تأثیرگذار کنونی اش تبدیل شد.
دومین ایستگاه متروی قدیمی جهان، که به آن تونل (Tünel) میگویند، در محله قدیمی کاراکوی (گالاتا) واقع در انتهای جنوبی خیابان استقلال استانبول قرار گرفته است که این ایستگاه از سال ۱۸۷۵ آغاز به کار کرده است.
همچنین، یکی از بهترین مراکز آموزشی ترکیه، دبیرستان آلمانی استانبول (Özel Alman Lisesi) میباشد که در نزدیکی تونل واقع شده است. قدیمی ترین دبیرستان ترکیه (Galatasaray Lisesi) نیز در میدان گالاتا سرای، واقع در وسط خیابان استقلال استانبول، قرار دارد.
معماری ساختمان های خیابان استقلال (Istiklal Caddesi)
ساختمان های واقع در خیابان استقلال به سبک های نئوکلاسیک (Neo-Classical)، نئو گوتیک (Neo-Gothic)، احیای رنسانس (Renaissance Revival)، هنرهای زیبا (Beaux-Arts)، هنر نو (Art Nouvea) و نخستین معماری ملی ترکی(First Turkish National Architecture style) ساخته شده اند.
از سینماهای تاریخی (مانند اطلس و بی اغلو) گرفته تا پاساژهای تاریخی (مانند هازاپولو، سوریه و چیچک)، کلیساها (مانند سنت آنتوان و سانتا ماریا)، ساختمان کنسولگری و گالری های هنری خلاقانه (مانند سالت بیاوغلو، آرتِر، و آپارتمانهای مصری). همه این آثار نمونه های خیره کننده ای از معماری نئوکلاسیک و هنر قرن نوزدهمی ترکیه هستند.
همچنین برخی ساختمان های مربوط به سال های اولیه جمهوری ترکیه در سبک آرت دکو (Art Deco) می باشند. نمونه های معماری مدرن از محله باستانی ژنوایی واقع در حوالی برج گالاتا استانبول تا میدان تقسیم قابل مشاهده است.
۵ تفریح که می توانید در خیابان استقلال تجربه کنید
در خیابان استقلال تفریحات مختلفی می توانید داشته باشید. باید های خیابان استقلال استانبول عبارتند از:
خرید از خیابان استقلال
خیابان استقلال استانبول مملو از فروشگاه ها و بوتیک های مختلف است. لباس، موسیقی، تکنولوژی، دکوراسیون خانه، وسایل ورزشی، عطر، و انواع وسایل عرضه شده برای فروش شما را احاطه می کنند. به علت فروشگاه های زنجیره ای که در این خیابان وجود دارد، با قیمت های مقرون به صرفه ای مواجه خواهید شد. از جمله برندهای معروف این خیابان می توان به کوتون، زارا (Zara)، سفورا، ال سی وایکیکی، اچ اند ام، پنتی (Penti)، آدیداس، گپ، منگو و … اشاره کرد.
پاساژ گل (Çiçek Pasajı)
یک مکان تاریخی معروف شامل کافه ها و رستوران های فراوان است. در گذشته یک سالن تئاتر نیز در این مکان وجود داشت که در اثر آتش سوزی نابود شد. پس از انقلاب روسیه در سال ۱۹۱۷، زنان روسی که قبلاً در طبقه ثرتمندان بودند، در این مکان به فروش گل پرداختند و این کار باعث شد بعدها نام پاساژ گل را به این مکان بدهند.
این پاساژ، شاهکاری عظیم از معماری است که میتوانید با خیالی آسوده از قدم زدن در آن لذت ببرید و یا با نشستن در زیر طاق گنبدی آن، چیزی بنوشید یا غذایی بخورید.
تماشای اجراهای خیابانی در خیابان استقلال
در جاده استقلال، تقریبا در هر زمانی از روز که به این خیابان بروید، نوازنده های پیر و جوان را خواهید دید که گوشه ای از خیابان را از آن خود کرده اند و رهگذران را به رایگان مهمان نوای خوش خود می کنند. می توانید با خیال راحت به تماشای اجرای خیابانی آن ها بایستید و در آخر هر چقدر که دوست داشتید، با اسکناس یا سکه ای مزدشان را پرداخت کنید.
عکاسی و کافه گردی
خیابان شلوغ و پلوغ استانبول، جان می دهد برای عکاسی شهری و به ثبت رساندن لحظه های پر جنب و جوش زندگی. کافیست در این خیابان پیاده روی کنید تا ببینید چه سوژه های متفاوتی را در مقابل خود خواهید دید.
اگر کافه گردی جزو تفریحات همیشگی شماست، دیدن کافه های استانبول در کوچه و پس کوچه های خیابان استقلال را نباید از دست بدهید. از کافه مادو (کافه ای زنجیره ای) بگیرید تا کافه ای کوچک و نقلی در لیست طولانی کافه های خیابان استقلال استانبول قرار دارند.
تماشای تئاتر و سینما
وجود چندین و چند سالن سینما مانند سینما اطلس (Atlas Cinema) سینما امک (Emek) و سینما فیتاس ((Fitas Cinema) و … در خیابان استقلال این امکان را به شما می دهد تا جدیدترین فیلم های ترکیه و دنیا را در مکانی دنج تماشا کنید.
جاذبه های گردشگری خیابان استقلال (Istiklal Caddesi)
کلیساها، مساجد و عبادتگاه ها
تعداد کمی کلیسا در این ناحیه وجود دارد که بهترین و بزرگترین آنها با معماری نئوگوتیک کلیسای سنت آنتوان (Sent Antuan Kilisesi) است. این کلیسای قرن بیستمی را می توانید با نمای سفید و قرمز رنگش تشخیص دهید.
کلیسای سنت آنتوان از مهمترین کلیساهای کاتولیک استانبول به شمار می رود. ساختمان کنونی کلیسا در سال های ۱۹۰۶ تا ۱۹۱۲ ساخته شده است؛ اما قدمت ساختمان اصلی به سال ۱۷۲۵ میلادی برمی گردد. کلیسای سنت آنتوان اصلی در قرن هجدهم توسط جامعه ایتالیایی ساکن استانبول ساخته شد؛ اما بعدتر تخریب و ساختمان کنونی جایگزین آن شد.
اگر علاقه مند بودید می توانید یکشنبه ها به گشت مذهبی بروید که شما را به کلیساها، مسجد ها و کنیسه های اصلی خیابان استقلال استانبول و محله های اطراف آن می برد.
موزه مادام توسو استانبول (Madame Tussauds istanbul)
مادام توسو، موزه ای جدید و مدرن است و جزو معروف ترین موزه های استانبول به حساب می آید. در اینجا مجموعه ای از تندیس های مومی و جذاب از ستاره ها و آدم های مشهور دنیا را به نمایش گذاشته شده که با بازدید از موزه می توانید دقیقا کنار تندیس شخصیت هایی مانند براد پیت، انیشتین، رافائل نادال، استیو جابز، داوینچی، براد پیت، موزارت، لیونل مسی، آتاتورک و … بایستید و عکس یادگاری بگیرید.
خانه و موزه مِولوی (Galata Mevlevihanesi Müzesi)
موزه مِولوی (Mevlevi Museum) نمادی از صوفیان مسلمان و مولانایی، یکی از خانه های معروف درویش های سابق استانبول و مکانی برای نمایش لباس ها، وسایل و کتابخوانی های آنها است.
همچنین در این موزه نمایش باستانی رقص چرخان که به آن «رقص سِماع» میگویند، اجرا می شود. در این نمایش، چرخش نماد خلسه در نماز عمیق و دستهای برافراشته نماد حمد و ستایش خداوند است. برای آشنایی بیشتر با موزه مولانا (مولوی) در قونیه می توانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
شب های خیابان استقلال
بیاوغلو (منطقه اطراف خیابان استقلال استانبول) هرگز نمی خوابد و پرطرفدارترین مقصد شب زنده داری استانبول است. همانطور که پیش تر گفتیم در این خیابان موسیقی زنده، جشنهای خیابانی، کافه های مختلف، فست فود ها، غذاهای سنتی ترکیه و رستوران های لوکس آماده پذیرایی از شما هستند.
خیابان فرانسوی (French Street)
خیابان فرانسوی، یکی از پاتوق های رنگی در کوچه و پس کوچه های باریک و تنگ خیابان استقلال است که برای عکاسی و سلفی جذاب به نظر می رسد. در این خیابان کوچک، انبوهی از مغازه های صورتی و قرمز و بنفش با دیزاینی رنگی و شاد را می بینید و تعدادی رستوران با نام های فرانسوی نظرتان را به خودش جلب می کند. باید بدانید تنها دلیلی که نام این خیابان را فرانسوی گذاشته اند، دکور و ساختمان های رنگی این خیابان است.
اگر خواستید به این خیابان بروید لازم است خودتان را به ایستگاه تراموای گالاتاسرای برسانید و از آن وارد خیابان ینی چارشی (Yeni Çarşı Caddesi) شوید. بعد از ۲۰۰ متر پیاده روی به خیابان فرانسوی می رسید.
موزه گالاتاسرای (Galatasaray Museum)
از دیگر جاذبه های اینجا موزه گالاتاسرای است. موزه گالاتاسرای (Galatasaray Museum) نخستین موزه ورزشی ترکیه است که در اواخر قرن ۱۹ میلادی تاسیس شد تا تاریخ و سنت تیم فوتبال و باشگاهای گالاتاسرای را به نمایش بگذارد.
در کنار دیدنی های مشهوری که معرفی کردیم، هنوز هم دیدنی های دیگری در خیابان استقلال وجود دارد:
- تراموای قدیمی استانبول
- میدان تکسیم یا تقسیم (Taksim)
- میدان گالاتاسرای (Galatasaray Square)
- دومین ایستگاه ریلی قدیمی دنیا به اسم (Tünel)
Istiklal Caddesi
خیابان استقلال استانبول (Istiklal Caddesi) بر روی نقشه
جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید
- برچسب ها: استانبول, استانبول اروپایی, دیدنی های استانبول
اگر نظر و یا تجربه ای در مورد موضوع این مقاله دارید، لطفا با همه به اشتراک بگذارید.