بازار بزرگ استانبول
- 20 جولای 2020
کاپالی چارشی یا بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگترین و قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده ی دنیاست که با نام های کاپالی چارشی (Kapalı Çarşı)، بویوک چارشی (Büyük Çarşı) و گرند بازار استانبول (Grand Bazaar) نیز شناخته می شود. بازار بزرگ استانبول همچنین یکی از جاهای دیدنی استانبول به شمار می رود و نماینده بخشی از تاریخ و گذشته این کشور و از طرفی اقتصاد امروز ترکیه است.
کاپالی چارشی یا همان بازار استانبول در منطقه ای به مساحت ۱۱۰ هزار و ۸۶۸ متر مربع احداث شده و دارای بیش از ۳۶۰۰ مغازه است که با در برگرفتن ۶۵ خیابان و کوچه در استانبول به جرات می تواند بزرگترین بازار استانبول به شمار رود. با وجود افزایش روز به روز بازارها و مراکز خرید استانبول، هنوز هم این بازار یکی از پر بازدیدترین جاذبه های گردشگری و تاریخی شهر استانبول به شمار می رود.
جالب است بدانید که بازار استانبول در سال ۲۰۱۴ با ۹۱ میلیون و ۲۵۰ هزار بازدید کننده، پر بازدید ترین جاذبهی گردشگری جهان شناخته شد. اجناس بازار استانبول به دلیل حضور تعداد کثیر گردشگران معمولا گران هستند اگر قصد خرید ارزان را داشتید می توانید به قسمت های پشتی بازار مراجعه کنید یا اینکه به مراکز خرید ارزان استانبول سر بزنید.
تاریخچه بازار بزرگ استانبول – Kapalı Çarşı
قدمت بازار استانبول به سال ۱۴۵۵ و به گفتهی برخی منابع ۱۴۶۱ برمی گردد. جایی که سلطان مهمت دوم (Sultan Mehmet ) بعد از آن که توانست شهر استانبول را فتح کند دستور به ساخت این بازار داد. این بازار که در زمان امپراطوری عثمانی ساخته شده است در ابتدا تنها برای فروش منسوجات و جواهرات به وجود آمده بود و یک سازه چوبی و آجری به حساب میآمد.
پس از ساخت این بازار سلطان مهمت دوم دستور به ساخت بازار دیگری به نام صندل بدستان (Sandal Bedesteni Çarşısı) داد. نام این بازار برگرفته از نوعی نخ است که در بورسا بافته می شود و رنگ چوب صندل را دارد. در ابتدا این دو بازار شرایط خوبی نداشتند اما آرام آرام فروشندگان مغازه های خود را در این دو بازار به وجود آوردند و پس از آن شاهد تشکیل بازار بزرگ استانبول بودیم.
در ابتدای قرن هفدهم بازار استانبول دیگر به حد کامل خود رسیده بود و کاملا سرو سامان گرفته بود. گستردگی امپراطوری عثمانی در ۳ قاره و کنترل راه های ارتباطی آسیا و اروپا باعث شد تا کاروان های زیادی در اطراف این بازار ساخته شود و به یک قطب تجارت مدیترانه تبدیل شود.
زمان مناسب برای بازدید از بازار استانبول
بازار بزرگ استانبول یا کاپالی چارشی یکشنبه ها و همچنین در ایام تعطیلات رسمی ترکیه بسته است و در بقیه روزها باز می باشد. در روزهای جمعه و شنبه بسیار شلوغ است و پیدا کردن اجناس مورد نظرتان سخت خواهد بود.
بخشهای مختلف بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول به چندین بخش مختلف تقسیم شده است که در هر بخش محصولات خاصی در آن به فروش می رسند که در ادامه به بررسی این بخش ها خواهیم پرداخت.
کیف و کفش در کاپالی چارشی
اگر علاقه به خرید مدلهای مختلفی از کیف و کفش در استانبول دارید، میتوانید به سراغ این بخش در بازار بزرگ استانبول بروید. علاوه بر فروش انواع کیف و کفشهای مدرن و چرمی، در بازار میتوانید کفشهای سنتی مربوط به دوران عثمانی و سلجوقی را نیز پیدا کرده و خریداری کنید.
چرم و پوست
یکی از با کیفیتترین و معروفترین انواع چرم، در کشور ترکیه تولید میشود که چرم دسا (DESA) نمونه ی جهانی آن محسوب می شود. پس اگر به بازار بزرگ استانبول رفتید حتما سری به قسمت فروش چرم این بازار بزنید. محصولات چرمی موجود در این بازار با شیوههای مدرن تولید میشوند.
ادویه جات
در بخش دیگری از بازار بزرگ استانبول یا همان کاپالی چارشی، میتوانید انواع مختلفی از ادویه جات، گیاهان دارویی و دمنوش ها را تهیه کنید. تولید گیاهان دارویی در کشور ترکیه و شهر استانبول به قرن های پانزدهم و شانزدهم بر میگردد. پس از بابت کیفیت آن ها خیالتان راحت باشد!
عتیقه جات کاپالی چارشی
اگر علاقه به خرید وسایل عتیقه دارید حتما به قسمت مخصوص عتیقه جات بازار بروید. مطمئن باشید در این بخش وسایلی را خواهید دید که هیچ گاه زیبایی آن ها را فراموش نخواهید کرد.
قالی و قالیچه
کشور ترکیه تاریخی ۷ هزار ساله در تولید قالی و قالیچه دارد و به همین خاطر بخش قالی و قالیچه بازار استانبول دارای محصولات متنوع و زیبایی است که دیدن این بخش نیز برایتان جالب خواهد بود.
فانوس های رنگی
طراحی روی شیشه و چراغ های رنگارنگ با حباب های شیشه ای و کلاهک فلزی مخروطی شکل بالای سرشان از آن دست سوغاتیهایی هستند که همه میدانند از بازار بزرگ استانبول میآیند. حتی اگر توان خرید آنها را هم نداشتید، تلالو نور رنگی آنها در مغازه ها چشمتان را مجذوب خودشان خواهند کرد و ارزش تماشا دارند.
ظروف سرامیکی
هنر کاشی و سرامیک در ترکیه قدمتی دیرینه دارد. به طوری که آنها را در بسیاری از مغازه های کاپالی چارشی خواهید یافت. ظروف سرامیکی با طرح و نقشهای مختلف در بازار استانبول موجود هستند.
صنایع دستی
ترکها معمولا از قدیم با گلیم، تذهیب، مینیاتور، خوشنویسی و آثار چوبی شان نیز شهرت دارند و اگر علاقه دارید تا با صنایع دستی کشور ترکیه آشنا شوید و برای یادگاری محصولی از صنایع دستی این کشور را خریداری کنید میتوانید در این بازار انواع مختلفی از گلیم و مینیاتور و… را بخرید.
چگونه به بازار بزرگ استانبول برویم؟
با توجه به اهمیت و تعداد زیاد گردشگرانی که از بازار استانبول دیدن می کنند. امکانات حمل و نقل عمومی استانبول، میتواند شما را از میادین اصلی به این بازار برساند. از میدان تکسیم بخواهید بروید با خط F1 فونیکولور به ایستگاه کاباتاش بروید. سپس با خط تراموای T1 در ایستگاه بایزید – بازار بزرگ (کاپالی چارشی) پیاده شوید.
جاذبه های دیدنی اطراف بازار استانبول
- مسجد بایزید – Bayezid II Mosque
- موزه باستان شناسی استانبول – Istanbul Arkeoloji Müzesi
- مسجد نوروسمانیه – Nuruosmaniye Mosque
- آب انبار باسیلیکا – Basilica Cistern
- مسجد سلطان احمد – Sultan Ahmed Mosque
- مسجد ایاصوفیه استانبول (قبلا موزه بوده و اخیرا یعنی ۲۰ خرداد ماه سال ۱۳۹۹ به فرمان رجب طیب اردوغان به عنوان مسجد ایاصوفیه استانبول تغییر کاربری داد) – Hagia Sophia Museum
- کاخ توپکاپی – Topkapi Palace Museum
آدرس و دسترسی به بازار استانبول از روی نقشه
توجه داشته باشید که بازار بزرگ استانبول ورودی های بسیاری دارد اما پر رفت و آمدترین ورودی در خیابان بایزید و در کنار مسجد بایزید قرار دارد. بهتر است بدانید از جمله موزه های استانبول نزدیک به آن می توان به موزه فرش استانبول اشاره کرد. ساعت بازدید از بازار بزرگ استانبول هر روزه به جز یک شنبهها و روزهای تعطیل رسمی از ۹ صبح تا ۷ شب است.
آدرس گرند بازار
فاتیح، محلهی بیازیت، بازار بزرگ استانبول
Grand Bazaar, Beyazıt Mh, Fatih, İstanbul, Turkey
جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید
- برچسب ها: استانبول, دیدنی های ترکیه, مراکز خرید استانبول
اگر نظر و یا تجربه ای در مورد موضوع این مقاله دارید، لطفا با همه به اشتراک بگذارید.