همه چیز در مورد مدارس ترکیه
- 4 سپتامبر 2020
مدارس ترکیه
همانطور که می دانید مدارس ترکیه برای ایرانیان شرایط خوب تحصیلی فراهم ساخته است و مدارس ایرانی و فارسی زبان در ترکیه توانسته اند رشد خوبی را در سال های اخیر داشته باشند. یادگیری دروس در مدارس ترکیه به زبان انگلیسی و ترکی در نظر گرفته شده است.
برای تحصیل در مدارس ترکیه افراد نیاز به ارزیابی مدارک دارند و یک سری مدارک شناسایی والدین آن ها هم نیاز است. خوشبختانه شرایط ثبتنام در مدارس ترکیه آسان تر شده است. در ادامه سیستم آموزشی، مقاطع تحصیلی، انواع مدارس ترکیه و مدارس خصوصی و بین المللی ترکیه اعم از مدارس آلمانی و اتریشی و هزینه های تحصیل در مدارس ترکیه را برایتان توضیح داده ایم؛ با ما همراه باشید.
ترکیه این روزها به گزینه ای مناسب برای مهاجرت در میان مردم ایران تبدیل شده است. بسیاری از افرادی که به ترکیه مهاجرت می کنند، به همراه خانواده هستند و در اصل برای زندگی بهتر و آرامش بیشتر مهاجرت می کنند. با توجه به بالا رفتن تقاضای مهاجرت به این کشور، مسئله دیگری که حتما باید مورد بررسی قرار بگیرد شرایط تحصیل در ترکیه است که نگرانی اصلی خانواده ها، ادامه تحصیل فرزندانشان است.
طی سال های اخیر تحصیل در کالج ها و مدارس ترکیه به دلیل داشتن هزینه مناسب، کیفیت عالی آموزشی، ارائه بورسیه تحصیلی و امکانات خوب دیگر، توجه بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان ایرانی را به خود جلب کرده است. در نظر والدین، اینکه فرزندانشان در ترکیه در چه مدارسی تحصیل خواهند کرد، محیط مدرسه، هزینه و شهریه های مربوط به مدارس چقدر خواهد بود، ملیت دانش آموزان دیگر چیست و از این قبیل سوالات برای همه مهاجران پیش می آید؛ لذا بر آن شده ایم تا مقاله ای جامع در ارتباط با انواع مدارس ترکیه جمع آوری نماییم.
آشنایی با سیستم آموزش و پرورش ترکیه
اخیرا به دلیل افزایش مهاجرت و خرید ملک در ترکیه، نظام آموزشی این کشور بسیار پیشرفت کرده است. دولت ترکیه بخش زیادی از بودجه این کشور را به آموزش و پرورش اختصاص داده است. آنها بر این باورند که تربیت و آموزش و پرورش دانش آموزان برای پیشرفت بیشتر ترکیه لازم و ضروری است. خوشبختانه سیستم آموزشی مدارس ترکیه علاوه بر دارا بودن کیفیت بالا، گزینه های متفاوتی را نیز ارائه میدهد که می تواند انواع سلیقه ها با انواع امکانات مالی را پوشش بدهد.
از مدارس رایگان دولتی گرفته تا مدارس خصوصی و بین المللی ترکیه؛ همه تحت نظر آموزش و پرورش این کشور به آموزش دانش آموزان مشغول اند و شهریه مدارس بین المللی و خصوصی ترکیه هم با توجه به امکاناتی که ارائه می دهند، بسیار مقرون به صرفه است. به طورکلی آموزش پیش از دانشگاه در این کشور باکیفیت بالا و هزینه کم انجام میگیرد و خیال شما میتواند از بابت کیفیت تحصیلی فرزندتان در ترکیه راحت باشد.
تمامی مدارس ترکیه و مؤسسات آموزشی دولتی و خصوصی ترکیه زیر نظر وزارت آموزش و پرورش این کشور فعالیت می کنند. مدارس ترکیه و به خصوص مدارس دولتی ترکیه، حتی در کوچک ترین شهرها یا در فاصله ای نزدیک از آن ها وجود دارند.
سن تحصیل در ترکیه از ۵ سالگی به طور رسمی آغاز می شود. پیش از آن کودک می تواند به پیشدبستانی و مهدکودک های ترکیه برود ولی ۱۲ سال اولیه دوره تحصیلی اجباری است.
سیستم آموزشی در مدارس ترکیه به صورت ۴+۴+۴ می باشد. به طور کلی دانش آموزان باید برای ۱۲ سال آموزش ببینند. در مدارس دولتی ترکیه تحصیل برای هر ۱۲ سال رایگان می باشد اما در مدارس خصوصی ترکیه و مدارس بین المللی ترکیه باید شهریه پرداخت شود. با این حال دولت ترکیه تحصیل رایگان را برای همه قرار داده است و خانواده ها می توانند تحصیلات رایگان یا غیر رایگان را به دلخواه خود انتخاب نمایند.
از ۱۲ سال تحصیل، ۴ سال تحصیلات ابتدایی سطح اول، ۴ سال تحصیلات ابتدایی سطح دوم و ۴ سال آموزش متوسطه می باشد. هر کودک در ترکیه باید از ۷ سالگی تحصیلات ابتدایی خود را آغاز نماید بعد از اتمام ۸ سال تحصیلات ابتدایی به دانش آموزان دیپلم تحصیلات ابتدایی اعطا می گردد.
بعد از این دوره دانش آموزان وارد دبیرستان می شوند. اغلب دبیرستان ها از مدارس ابتدایی جدا هستند. بعد از پایان تحصیلات متوسطه به دانش آموزان Lise Diplomasi یا دیپلم پایان دوره متوسطه داده می شود. با این دیپلم دانش آموزان می توانند در آزمون ورودی دانشگاه ها شرکت کنند و تحصیلات عالی خود را آغاز نمایند.
آموزش دولتی در کشور ترکیه تا دانشگاه کاملا رایگان است مگر اینکه هزینه های کمی برای مسائل خاص به وجود بیاید. مهاجران نیز می توانند از سیستم آموزش رایگان دولتی بهره بگیرند. اما شرایط برای افرادی که صرفا برای تحصیل پیش از دانشگاه به ترکیه آمدهاند میتواند متفاوت باشد.
این روزها سیستم آموزشی دولتی ترکیه با وجود رایگان بودن، دیگر در ترکیه محبوب نیست و بیشتر افراد متقاضی تحصیل در مدارس خصوصی وبین المللی ترکیه هستند. برای ثبت نام در مدرسه دولتی باید برگه ای را به همراه داشته باشید که ثابت میکند آن مدرسه نزدیک ترین مدرسه دولتی به منزل شماست. کیفیت تدریس دولتی می تواند از مدرسه به مدرسه متفاوت باشد. ساعات مدرسه در ترکیه نسبتا طولانی اند و انجام تکالیف برای دانش آموزان اجباری است. ممکن است معلم تمام دوره ی ابتدایی یک دانشآموز یک فرد خاص باشد.
مقاطع تحصیلی در مدارس ترکیه
همانطور که گفتیم در ترکیه هر دانش آموزی باید ۱۲ سال درس بخواند. برخی مناطق دوره متوسطه و دبیرستان در آن ها یکی است. فرستادن فرزند به مهدکودک و پیشدبستانی اجباری نیست و اغلب محلیان آن را انجام نمیدهند ولی از آنجایی که فرآیند آموزش زندگی در ترکیه به فرزندان را سرعت میبخشد، مهاجران معمولا فرزندشان را در آن ها ثبت نام می کنند.
آموزش مهدکودک
مهدکودک های ترکیه از زمان تولد تا سه سالگی کودکان را پذیرش می کند. اغلب محلی ها کودکان خود را به مهد کودک نمیفرستند و در میانشان رواج ندارد. مهدکودک های ترکیه چه خصوصی و چه دولتی، رایگان نیستند. البته برخی شرکت ها و یا ادارات تسهیلاتی ارائه میدهند که شما شهریه را با تخفیف پرداخت خواهید کرد. ثبت نام در مهدکودک به سادگی پس از گرفتن اقامت امکان پذیر است.
ثبتنام در مهدکودک می تواند منجر به این شود که فرزند شما خیلی سریع زبان ترکی را یاد بگیرد و دوران مدرسه را ساده تر سپری کند. بسیاری از مهدکودک ها معلم زبان انگلیسی نیز دارند و فرزند شما میتواند در کنار ترکی انگلیسی را نیز بیاموزد. مربیان مهدکودک در ترکیه به سختی انتخاب می شوند و آزمون های مختلفی را پشت سر می گذارند. بنابراین می توانید از کیفیت آموزشی و روانی فرزندتان در مهدکودک خاطرجمع باشید. هزینه مهدکودک های ترکیه به طور متوسط ماهانه ۸۰۰ لیر است که شامل غذا و لباس فرم نیز می شود که لباس فرم برای بچه های بزرگ تر است.
آموزش پیش دبستانی
کودکان از ۳ تا ۵ سالگی به پیش دبستانی فرستاده می شوند. رواج این مقطع نیز در میان محلی های ترکیه چندان زیاد نیست ولی به نسبت مهدکودک افراد بیشتری فرزند خود را به پیش دبستانی می فرستند. ساعت پیشدبستانی ها اغلب از ۸:۳۰ صبح تا ۴ بعدازظهر است. این زمان شامل آموزش، بازی، صرف ناهار و حتی خواب بعدازظهر می شود. گذراندن این مقطع نیز رایگان نیست و شما درست مثل مهدکودک به سادگی با داشتن اقامت میتوانید فرزندتان را ثبت نام کنید.
مقطع ابتدایی (ilk okul)
میتوانید فرزندتان را به مدرسه ای بفرستید که از اول ابتدایی تا پایان دبیرستان را در آنجا تحصیل کند و یا مدارس متفاوتی را انتخاب کند. برخی از مدارس ترکیه مختص یک مقطع هستند و برخی دیگر همه مقاطع را در یک ساختمان آموزش میدهند.
دوره ابتدایی در مدارس ترکیه ۴ سال طول میکشد و این زمان از ۵ تا ۹ سالگی را در بر می گیرد. آموزش خواندن و نوشتن، ورزش، حساب، تعلیمات دینی اختیاری، هنر و یک زبان خارجه از برنامههای این مدارس هستند. تعداد مدارس به نسبت جمعیت کم هستند و از همین رو ممکن است هر کلاس جمعیت زیادی مثل ۳۰ نفر داشته باشد، با این وجود فضای کلاس گنجایش این تعداد را داراست. برای حل این مشکل اغلب مدارس ترکیه دو شیفتی هستند.
مدارس ترکیه یونیفرم دارند و تکلیف نویسی در آن ها اجباری است. اگر دانشآموز نتواند در امتحانات پذیرفته شود باید سال بعد نیز همان مقطع را بگذراند.
مقطع متوسطه (Orta Okul)
این مقطع نیز در مدارس ترکیه ۴ سال طول میکشد و از ۹ سالگی تا ۱۲ سالگی فرزند شما را در برمی گیرد. مواد درسی این دوره شامل: تاریخ، جغرافیا، علوم، هنر، فیزیک، زبان ترکی، زبان خارجه، ریاضی، موسیقی و فناوری است. تعلیمات دینی نیز ارائه می شود که به صورت اختیاری گذرانده میشود. مانند ایران هر درس معلمی جداگانه دارد و در پایان دوره متوسطه یک آزمون سراسری برای ورود به مقطع دبیرستان گرفته میشود. برای انتخاب این مدرسه حتما به تعداد قبولیان مقطع دبیرستان هر مدرسه نگاه کنید.
آموزش دبیرستان (Lise)
آموزش دبیرستان زمانی است که ۱۲ سال تحصیلی دانش آموز به پایان می رسد و در پایان آن یک آزمون برگزار خواهد شد که پس ازآن دانش آموز پیش دانشگاهی را می گذراند و برای دانشگاه آماده می شود. مدارس ترکیه در این مقطع هم مثل ایران به رشته های ریاضی، تجربی، انسانی و فنی تقسیم بندی می شوند. ادبیات ترکی استانبولی، ریاضیات، هندسه، تاریخ ترکیه، جغرافیا، شیمی، زیست شناسی، زبان خارجه از جمله درس هایی است که دانشآموز باید آن ها را آموزش ببیند.
انواع مدارس ترکیه
- مدارس دولتی ترکیه
- مدارس ایرانی و فارسی زبان ترکیه
- مدارس خصوصی ترکیه
- مدارس بین المللی ترکیه
مدارس دولتی ترکیه
مدارس دولتی ترکیه شباهت زیادی به مدارس دولتی ایران دارند. بر اساس مصوبه های آموزش و پرورش ترکیه تمام مدارس دولتی از یک نظام آموزشی مشخص و از قبل تعریف شده باید پیروی نمایند.
ثبت نام در مدارس دولتی ترکیه چه برای شهروندان ترک و چه اتباع کشورهای دیگر که در ترکیه موفق به اخذ اقامت ترکیه شده اند به صورت رایگان می باشد. البته لازم به ذکر است تقسیم بندی دانش آموزان در مدارس بر اساس اجاره نامه و محل سکونت آن ها خواهد بود. مدارس دولتی ترکیه در تمام مقاطع تحصیلی وجود دارند و این تصور که مدارس دولتی از امکانات و کیفیت ضعیفی برخوردار هستند بسیار اشتباه است زیرا که سیستم آموزش و پرورش این کشور بر اساس سیستم آموزش و پرورش اروپا برنامه ریزی شده است.
نحوه ثبت نام در مدارس دولتی ترکیه
برای ثبت نام در مدارس دولتی ترکیه، پس از دریافت پرونده تحصیلی و آخرین کارنامه، مدارک فرزند خود را توسط مدرسه و آموزش و پرورش در ایران، تایید و مهر می نمایید. عموما برای انجام امور دِنکلیک یا همان معادل سازی، از شما خواسته می شود که مدارک نام برده را به صورت رسمی نیز ترجمه کنید. پس از ترجمه به زبان ترکی، مدارک را برای معادل سازی به آموزش و پرورش کل استان محل اقامت خود تحویل می دهید.
مدت زمان معادل سازی مدارک حدود یک هفته خواهد بود که پس از انجام این مراحل، می توانید برای ثبت نام فرزند خود در مدرسه مورد نظر اقدام نمایید. ممکن است مدرسه ای که شما انتخاب نموده اید ظرفیت نداشته باشد و یا متناسب با آدرس محل سکونت شما نباشد. در این صورت مدرسه مناسب را به شما معرفی خواهند کرد. دقت نمایید که برای ثبت نام در مدارس داشتن کارت اقامت الزامی است. اما در بعضی از موارد، مدارس دانش آموز را به صورت میهمان می پذیرند تا مراحل دریافت کارت اقامت را طی نموده و فرزند خود را به صورت رسمی ثبت نام نمایید.
مدارس ایرانی در ترکیه
در سال های اخیر مدارس ایرانی و فارسی زبان ترکیه، توسط بسیاری از شهروندان ایرانی که اقامت ترکیه داشته یا قصد مهاجرت به ترکیه را دارند مورد استقبال قرار گرفته است و همانطور که می دانید، تحصیل در ترکیه به دلیل داشتن هزینه پایین، کیفیت عالی آموزشی، ارائه بورسیه تحصیلی و امکانات خوب دیگر، باعث جلب توجه بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان ایرانی شده است. این مدارس در شهرهای بزرگ ترکیه مثل استانبول و آنکارا قرار گرفته اند. اگر خانواده هایی که در کشور ترکیه اقامت دارند بخواهند که فرزندانشان به زبان فارسی و زیر نظر سیستم آموزش و پرورش ایران به تحصیلات خود ادامه دهند میتوانند از این مدرسهها استفاده نمایند.
در حال حاضر چند مدرسه ایرانی در ترکیه فعال هستند که برخی از آن ها خصوصی بوده و دو مورد از آن ها؛ مجتمع آموزشی فجر استانبول و مجتمع آموزشی ۲۲ بهمن آنکارا کاملا وابسته به جمهوری اسلامی ایران می باشند. واضح است که این مدارس از قوانین و سیستم آموزشی داخلی ایران پیروی می کنند.
نحوه و هزینه ثبت نام در مدارس ایرانی فجر و ۲۲ بهمن
پس از دریافت پرونده تحصیلی گواهی انتقال، مدارک باید توسط مدرسه و آموزش و پرورش منطقه در ایران تایید شوند. توجه داشته باشید برای مقطع پیش دانشگاهی باید مدارک توسط آموزش و پرورش استان نیز تایید گردد. برای ثبت نام در مدارس ایرانی در ترکیه، ترجمه مدارک اجباری نمی باشد و کافی است اوراق تایید شده را به همراه مدارک هویتی و اقامتی، به یکی از دو مدرسه ایرانی در استانبول و یا آنکارا تحویل دهید. توجه داشته باشید که داشتن کارت اقامت یکساله الزامی می باشد. در صورتی که هنوز اقامت نگرفته اید و یا مدت کوتاهی از اقامت فرزندتان باقی مانده است، نام نویسی امکان پذیر نمی باشد.
کلاس های درس در این مدارس به علت محدود بودن تعداد دانش آموزان به صورت مختلط برگزار شده و زبان آموزش نیز فارسی است. کتب تدریس نیز همان کتب نظام آموزشی داخلی ایران هستند.
هزینه تحصیل در مدرسه ۲۲ بهمن آنکارا
هزینه تحصیل در این مدرسه به صورت دریافت ارزی (یورو) بوده و بسته به مقطع تحصیلی متفاوت است. هزینه تحصیل در این مدرسه بسته به پایه متفاوت می باشد. در سال گذشته شهریه مصوب به این شرح بود. لذا امکان افزایش شهریه در سالهای آتی دور از انتظار نیست.
- دور اول و دوم ابتدائی ۴۰۰ یورو
- دور اول دبیرستان ۵۰۰ یورو
- دوره دوم دبیرستان ۶۰۰ یورو
- سال آخر دبیرستان ۷۰۰ یورو
شایان ذکر است، امکان تقسیط شهریه با نظر مدیر محترم مجتمع امکان پذیر می باشد.
هزینه تحصیل در مجتمع آموزشی فجر ایرانیان
شهریه در این مجتمع آموزشی بر اساس مقطع تحصیلی متفاوت است و ولی دانش آموز ملزم به واریز شهریه مربوطه به بانک ملت شعبه استانبول می باشد. شهریه تحصیل در مقطع پیش دبستانی ۴۵۰ دلار، در مقطع ابتدایی ۵۰۰ دلار، در مقطع متوسطه اول ۶۵۰ دلار و در مقطع متوسطه دوم ۸۵۰ دلار می باشد . البته شهریه را می توان به دو صورت اقساطی و یا کامل پرداخت نمود.
مدارس خصوصی و بین المللی ترکیه
به طور کلی مدارس خصوصی ترکیه را می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد؛ یکی مدارس غیر انتفاعی ترکیه و دیگری مدارس بین المللی ترکیه و شهرهای بزرگ آن مثل مدارس آمریکایی ترکیه. در این مدارس در کنار تدریس دروس اصلی و مصوبات آموزش پرورش، استعدادیابی دانش آموزان در اولویت است؛ از این رو برگزاری کلاس ها و برنامه های فوق العاده در رشته های متفاوت ورزشی، هنری، موسیقی، زبان های خارجی و غیره در این مدارس جایگاه ویژه ای دارد.
این مدارس از لحاظ متود و امکانات آموزشی بسیار به روز بوده که همین امر باعث ایجاد شرایط ایده آل برای ورود به دانشگاه های نمونه خواهد بود. بسیاری از موارد مدارس بین الملی در ترکیه شعبه ای از مدارس بین المللی دنیا می باشند که در اکثر مواقع سیستم آموزشی این مدارس بر اساس سیستم آموزشی مدارس آمریکایی و اروپایی تنظیم شده است. شرایط ثبت نام این مدارس نیز به مانند مدارس آمریکا می باشد.
زبان تدریس مدارس بین الملل معمولا انگلیسی، آلمانی و یا فرانسه بوده و زبان ترکی در کنار این زبان ها به صورت درس های فوق برنامه ارایه می گردد. البته لازم به ذکر است که مدارس بین الملل زیر نظر سفارت و یا آموزش و پرورش کشور دیگر است.
مدرسه بین المللی استانبول
رده سنی پذیرش در مدرسه بین المللی استانبول (Istanbul International School) از ۳ الی ۱۸ سال است. هزینه سالانه تحصیل در این مدرسه با توجه به مقطع تحصیلی متفاوت بوده و تا ۹۸ هزار لیر ارزیابی شده است. زبان تحصیل در این مدرسه انگلیسی است و از معلمان بومی انگلیسی زبان استفاده می شود. بیشترین نفرات موجود در کلاس درس ۲۰ نفر بوده و مدرسه شامل فعالیت های فوقبرنامه و همین طور سرویس رفت و آمد است.
این مدرسه در سال ۱۹۱۱ تأسیس شد و برای تربیت فرزندان تمهیدات ویژهای در نظر گرفت. مدرسه در قالب روزانه فعالیت میکند. متداول ترین ملیت هایی که در مدرسه جامع بین المللی استانبول تحصیل میکنند از ایالات متحده، آلمان، انگلیس و کره هستند. در این مدرسه مهارت زبان انگلیسی به درستی آموزش داده می شود و همین طور کلاس های اضافی برای یادگیری زبان فرانسوی نیز فراهم شده است. زمان شروع مدرسه از ۸:۳۰ دقیقه و زمان پایان مدرسه ۱۵ است و فعالیت های خارج از برنامه مانند دو و میدانی، بسکتبال، فوتبال، والیبال و … را شامل میشود. سرویس ناهارخوری نیز در مدرسه موجود می باشد.
مدارس آلمانی و اتریشی در ترکیه
از دیگر مدارس ترکیه می توان به مدارس آلمانی و اتریشی ترکیه اشاره کرد. دبیرستان خصوصی آلمانی استانبول یک مدرسه آلمانی است و زبان تحصیل در آن نیز آلمانی اعلام شده است. دوره مطالعات اجتماعی و ادبیات در دبیرستان خصوصی آلمانی استانبول به زبان ترکی صورت میگیرد. انگلیسی دومین زبان خارجی در دبیرستان خصوصی آلمانی استانبول است. این مدرسه در سال ۱۸۶۸ برای فرزندان تجار و هنرمندان و همین طور برای گروه خاصی از تبعه ترکیه شروع به کار کرد.
همچنین دبیرستان سنت جورج از دیگر مدارس ترکیه است که اتریشی بوده و یکی از معتبرترین مدارس ترکیه محسوب می شود. این مدرسه دارای چندین مدرسه راهنمایی است که توسط هیئت اروپایی تأسیس شده است. این آموزشگاه توسط وزارت آموزش و پرورش ملی ترکیه بر اساس مقررات تحصیلی وسیعی آغاز به کار کرده است. برنامه های درزشی دو زبانه ترکی و اتریشی در دبیرستان سنت جورج اتریشی دیده می شود.
هزینه ثبت نام در مدارس خصوصی و بین المللی ترکیه
در مورد هزینه مدارس ترکیه، مدارس بین المللی از مدارس غیر انتفاعی ترکیه دارای شهریه های بالاتری هستند و به همان نسبت عموما امکانات بهتری نیز برای دانش آموزان فراهم می کنند. به طور عمده شهریه مدارس غیر انتفاعی ترک بین ۱۵ هزار تا ۴۰ هزار لیر در سال و شهریه مدارس بین المللی ترکیه عموما بین ۳۰ هزار تا ۱۰۰ هزار لیر در سال بسته به مقطع تحصیلی و سطح امکانات ارائه شده خواهد بود. توجه داشته باشید مدارس ترکیه در برهه های زمانی مختلف ممکن است تخفیف هایی را برای ثبت نام داوطلبان در نظر بگیرند که همین موضوع باعث می شود تا این قیمت ها دچار تغییر شوند.
نحوه ثبت نام در مدارس خصوصی و بین المللی
ثبت نام در مدارس خصوصی و بین المللی ترکیه نیز مراحلی مشابه دارد. برای ثبت نام در این مدارس پس از معادل سازی مدارک و تحویل آن به مدرسه مربوطه، می توانید فرزند خود را ثبت نام نمایید. البته عموما مدارس خصوصی ترکیه دارای آزمون های ورودی نیز می باشند.
در صورت شرکت کردن فرزند شما در این آزمون ها و کسب حد نصاب نمرات، می تواند در مدرسه مورد نظر به تحصیل بپردازد و از بورس های تحصیلی نیز بهره مند شود. همچنین در نظر داشته باشید ممکن است بعضی از مدارس خصوصی و یا بین المللی در ترکیه مورد تایید وزارت آموزش و پرورش ایران نباشند و برای معادل سازی مدارک این مدارس، در ایران دچار مشکل شوید.
در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد مشاوره بورسیه تحصیلی ترکیه می توانید با کارشناسان تیم ترکیه ۱۱۸ ارتباط برقرار کنید.
- برچسب ها: تحصیل در ترکیه
6 نظر
سلام من ۱۴سالمه
به زبان انگلیسی نسباتا مسلط هستم
معدل مدرسه هم ۱۸/۵به بالاست
از کودکی موسیقی کار کردم و چند ساز رو بلدم
در کارهایی همچون الکترونیکی مهارت دارم.
و در رشته بسکتبال مقام ناحیه دارم
شرایط اقدام برای ترکیه رو دارم؟
و اینکه من هیچ کدوم از خانوادم اقامت اونجارو ندارن میتونم ویزای تحصیلی بگیرم؟!
هزینه مدارس شبانه روزی چند هست؟
ممنون میشم راهنمایی کنید.
و اینکه نمیتونیم خیلی هزینه کنیم
آموزش پرورش کدوم خیابونه
سلام من ستایش جمدر هستم و میخوام برای تحقیل به ترکیه بیام زبان انگلیسی تقریبا مسلط هستم و زبان ترکی تا حدودی معدل نمره هام 19 به بالا هستش و گیتار هم میزنم و در رشته ی والیبال مهارت دارم امکانات را خواستم برای تحصیل بدونم
من ۱۳ سالمه
نمره هام بالای هجدهه
گیتار زدن رو بلدم
در بسکتبال هم مقام سوم تو تبریز دارم
میخواستم بدونم چطوری در مدارس خصوصی ترکیه ثبت نام کنم؟؟
بیشتر از …,۲۰ هزار لیره هم نمیتونیم پرداخت کنیم
خیلی ممنون میشم کمکم کنید❤️🙏
اگر انگلیسی فقط بلد باشیم کدوم شهرهای ترکیه مردمش انگلیسی رو بهتر میفهمن؟