معرفی کوش آداسی (Kuşadası)
- 2 می 2020
کوش آداسی
اگر در مورد بهترین نقاط گردشگری و یا زیباترین نقاط ترکیه جستجو کنید، بی شک یکی از نامهایی که با آن برخورد خواهید کرد شبه جزیره کوش آداسی خواهد بود. نام این شهر از دو بخش کوش+آدا (Kuş+ada) تشکیل شده است که معنی جزیره پرنده را دارد. مکانها و جاذبههای گردشگری زیادی در این منطقه وجود دارند که میزبان هزاران گردشگر خارجی و داخلی هستند. در این مقاله قصد داریم این مکان زیبا و بینظیر را بررسی کنیم تا خوانندگان بتوانند با این مکان توریستی آشنا شوند.
موقعیت و جمعیت کوش آداسی
شبه جزیره کوش آداسی به عنوان یکی از بزرگترین قطبهای گردشگردی ترکیه، در نزدیکی شهر آیدین (Aydın) در غرب ترکیه و در ۹۰ کیلومتری شهر ازمیر در کنار دریای اژه قرار دارد. مساحت قسمت اصلی این منطقه ۲۶۵ کیلومتر مربع است و جمعیتی بالغ بر ۱۱۵.۰۰۰ نفر در این شهر ساکن هستند. این شهر جزو یکی از قدیمیترین مراکز توریستی ترکیه است و از حدود سال ۱۹۶۰ توریسم به این منطقه وارد شده است. در بعضی از سالها و بخصوص در فصل تابستان جمعیت این شهر کوچک تا به میزان ۲ میلیون نفر نیز افزایش پیدا کرده است که خود می تواند نکته بسیار عجیبی به شمار برود. همچنین با توجه به رابطه مستقیم اقتصاد با توریسم، می توان گفت کوش آداسی جزو نقاط مهم از نظر درآمد گردشگری است.
کوشآداسی در طول تاریخ
تمدنهای زیادی در شهر کنونی کوش آداسی و یا در اطراف آن وجود داشته اند. قدیمیترین تمدن این منطقه به طور قطعی مشخص نیست اما بناهای تاریخی و آثار موجود نشاندهنده اهمیت بسیار بالای این منطقه از نظر اقتصادی در زمان حکومت بیزانس را روایت می کنند. با این حساب احتمال وجود تمدنها تا ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد نیز در این منطقه گمان زده می شود. اتفاقات و تغییرات بسیار زیادی بخصوص در سدههای قبل از میلاد در این منطقه رخ داده است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و طبیعت بسیار زیبای این منطقه است.
در تاریخ پس از میلاد نیز حکومتهایی زیادی در این منطقه آثار زیادی از خود به جای گذاشته اند. به طور مثال حکومت سلجوقیان این منطقه را به عنوان یکی از مهمترین قطبهای تجاری امپراطوری خود تبدیل کردند. از تاریخ ۱۴۱۳ میلادی و پادشاهی سلطان محمد اول عثمانی نیز این منطقه در دست حکومت ترکها بوده است و آثاری از امپراطوریهای مختلف عثمانی را در خود گنجانده است.
در کوش آداسی کجا را باید دید؟
پلاژهای کوش آداسی
سواحل اطراف کوش آداسی که جزو سواحل پرچم آبی ترکیه نیز هستند، در داخل طبیعت کوش آداسی منظره فوق العادهای را به وجود می آورند. ترکیبی از تاریخ و طبیعت همراه با هوایی بسیار خوب با درجه رطوبت معمولی عامل اصلی ورود گردشگران بخصوص شهروندان منطقه ازمیر به کوش آداسی است. پلاژهای زیادی در سواحل این منطقه وجود دارند دارای امکانات بسیار زیادی نیز هستند و تجربه خوبی را در کنار دریای اژه به ارمغان خواهند آورد. امکاناتی همچون هتل، کافیشاپ، رستوران و محلهای استراحت در تمامی پلاژها وجود دارند که با توجه به بودجه شخصی، گردشگران می توانند از آنها استفاده کنند.
پارک ملی کوش آداسی
دلتای بویوک مندرس (Büyük Menderes) یا همان پارک ملی کوش آداسی یکی از مناطق محاظت شده توسط سازمان مدیریت طبیعی و پارکهای ملی ترکیه (DKMP) است، که دارای مساحتی بیشر از ۲۷.۰۰۰ هکتار است و در منطقه کوه دیلک (Dilek) و در نزدیکی کوش آداسی است. این منطقه که از یک طرف نیز به دریای اژه وصل شده است دارای طبیعتی بسیار بکر و زیبا است و امکان جنگلنوردی را به گردشگران می دهد. دهها گونه مختلف از حیوانات در این جنگلها زندگی می کنند و بیش از ۲۰۹ گونه پرنده در این جنگلها یافت شده است. امکانات رفاهی همچون کمپها و رستورانها در قسمتهایی از این جنگل تعبیه شده است تا گردشگران بتوانند به راحتی در این پارک بزرگ به گردش بپردازند.
قلعه گوورجین آدا (Güvercinada Kulesi)
جزیره کوچکی در خلیج کوش آداسی به اسم جزیره گوورجین آدا وجود دارد که در زمان خیرالدین پاشا بر روی آن قلعهای نظامی ساخته شد تا بتوانند قبل از ورود دشمن به سواحل منطقه با آنها مبارزه کنند. این قلعه که دارای دیوارهایی به ارتفاع ۳ متر است به طور کامل در اطراف این جزیره کوچک باقی مانده اند و به عنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری تاریخی منطقه به شمار می رود. ورودی این جزیره نیز از طریق یک راه کوچک که از بندر کوش آداسی به آنجا وصل می شود است اما قایقهای زیادی نیز در بندرهای کوش آداسی خدمات انتقال مسافرین به این جزیره را انجام می دهند.
کاروانسرای اوکوز محمد پاشا (Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı)
کاروانسرای محمد پاشا در سال ۱۶۱۸ توسط صدراعظم وقت عثمانی، اوکوز محمد پاشا در اینجا ساخته شد. این بنا که از سنگ ساخته شده است، به دلیل رفت و آمدهای زیاد در این منطقه بخصوص رفت و آمدن تاجران از طریق دریای اژه ساخته شده است و در زمان خود محل استراحت بزرگترین تاجران منطقه بود. از همان زمان نیز چندین بار این بنا مرمت شده است و در سال ۱۹۶۶ نیز به طور کامل بازسازی شده است.
شهر باستانی افس (Efes Antik Kenti)
شهر باستانی افس که بقایای آن اکنون در کوش آداسی وجود دارد، در تاریخ تخمینی ۶۰۰۰ سال پیش قبل از میلاد ساخته شده است. این شهر میزبان بسیاری از حکومتها و قومیتها بوده است. طبق گفته محققین این شهر توسط جنگجویان زن که به آنها «آمازون» نیز می گفتند ساخته شده است و اولین نام آن نیز «آپاساس» بوده است. در طی قرنها این شهر چندین بار ویران شده و دوباره از نو ساخته شده است. در زمان حکومت لیدیاها (حدود ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد) به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، یکی از ثروتمندترین شهرهای جهان به شمار می رفت.
پادشاهان و امپراطورهای زیادی در این شهر اقامت کرده اند که از مهمترین آنها امپراطور اسکندر مقدونی بوده است که سالها در این شهر زندگی کرده و باعث پیشرفتهای زیادی نیز در این منطقه شده است. بقایای امروزی شهر باستانی افس شامل خیابانها، خانهها، بازاها و مهمتر از همه آمفیتئاتر این شهر است که دارای معماری بسیار زیبا و دقیق است. شهر باستانی افس همه برای بازدید گردشگران باز است و از مهمترین جاذبههای گردشگری این منطقه است که حتما باید از آن دیدن کرد.
خانه مادر مریم (Meryem Ana Evi)
این معبد که یکی از بقایای شهر افس بر روی کوه بلبل است، در قرن نوزدهم در رویاهای یک راهبه کاتولیک به نام آنا کاترین ظاهر شده است و با راهنمایی او در بین جنگلهای کوه بلبل کشف شده است. تا آن زمان کسی از وجود این معبد در بالای این کوه خبر نداشت و داستان کشف این خانه خود یکی از عوامل جذب گردشگران به خانه مادر مریم است. بر طبق باور تعداد زیادی از مسیحیان کاتولیک، مادر حضرت عیسی یعنی مریم مقدس، آخرین سالهای عمرش را در این خانه گذرانده است و در طی سال توسط هزاران مسیحی زیارت می شود. مسیحیان منطقه احترام خاصی را به این خانه قائل هستند و زیارت از این معبد را همانند حج مسلمانان می دانند.
شهر باستانی دیدیما (Didyma Antik Kenti)
این شهر که پس از فتح منطقه توسط اسکندر مقدونی ساخته شده است، در زمان خود به عنوان شهری بسیار مهم از نظر دینی به شمار می رفت. نام این شهر که در زبان یونانی دارای معنی «برادر دوقلو» است، اکنون دارای بقایایی بسیار زیادی مانند ستونها و دیوارهای بسیار بزرگی است که می تواند گردشگرانی را که به تاریخ علاقه دارند را به خود جذب کند. مهمترین قسمت این شهر باستانی بقایای قصر بزرگی است که به تخمین تاریخدانان، به عنوان یکی از زیباترین قصرهای دوران امپراطوری روم شناخته می شده است.
روستای تاریخی دوغانبی (Eski Doğanbey Köyü)
این روستای تاریخی که نام اولیه آن دوماتیا بوده است، یک روستای باقی مانده از زمان امپراطوری روم است و شباهت بسیار زیادی به روستای شیرینجه در ازمیر دارد. تا سال ۱۹۲۴ و تا زمان حضور یونانیان در منطقه، شهروندان رومی زیادی در این روستا زندگی می کردند که از آن زمان شروع به کوچ از این روستا کردند و اکنون فقط در قسمتی که بعدها ساخته شده است زندگی شهروندان ترک در آن جاری است. معماریهای قدیمی رومی و زیباییهای بینظیر این روستا مهمترین عامل جذب گردشگران به این روستای تاریخی است.
زندگی در کوش آداسی
با توجه به توریستی بودن کوش آداسی و جمعیت کم این شهر، زندگی در اینجا کمی متفاوت است. اکثر ساکنین این شهر دارای شغلهای مربوط به گردشگری مانند هتلداری، رستوران، فروشگاهها و… هستند و شغلهای اداری و تجاری زیادی در این شهر وجود ندارند. اکثر ساکنین این منطقه که در تابستان به اینجا می آیند، افرادی از قشر ثروتمند ترکیه هستند که می خواهند تابستان را در ویلاهای شخصی خود و در سواحل معروف ترکیه در کوش آداسی بگذرانند.
گردش در کوش آداسی
انواع هتلهای لوکس و معمولی، مکانهای تفریحی مانند پلاژها، استخرها و تفریحاتی همچون غواضی، پرش از ارتفاع، سقوط آزاد، تورهای هوایی و دریایی از جمله فعالیتهایی هستند که خاطره گردش در این منطقه را چندین برابر می کنند. رستورانهایی با منوهای مختلف از بسیاری از کشورهای جهان و امکانات رفاهی بسیار زیاد در اطراف شهر و منطقه نیز می توانند آرامش گردش و نفریح در کوش آداسی را تضمین کنند.
جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان 118 ترکیه شماره واتساپ خود را وارد کنید
- برچسب ها: ازمیر, سواحل ترکیه, شهرهای توریستی ترکیه
اگر نظر و یا تجربه ای در مورد موضوع این مقاله دارید، لطفا با همه به اشتراک بگذارید.